ZELENSKI SVESTAN DA UKRAJINA NEĆE UĆI U NATO: "Kao otvorena nam vrata, a ustvari nisu"
Zelenski, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

ZELENSKI SVESTAN DA UKRAJINA NEĆE UĆI U NATO: "Kao otvorena nam vrata, a ustvari nisu"

On je rekao da se narod Ukrajine trenutno oslanja na podršku međunarodnih partnera i to više nego na NATO alijansu

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je vreme da se shvati činjenica da Ukrajina neće postati deo NATO. Zelenski je to izjavio na onlajn sastanku sa zapadnim liderima.

On je rekao da se narod Ukrajine trenutno oslanja na podršku međunarodnih partnera i to više nego na NATO alijansu.

- Naravno, Ukrajina nije član NATO, nama je to jasno. Godinama smo slušali kako su nam vrata otvorena, ali i da ne smemo da uđemo na ta vrata - rekao je Zelenski.

On je rekao i da bi druge države, koje se graniče sa Rusijom trebalo da razmisle o svojoj odbrambenoj moći, nezavisno od NATO-a.

1 / 6 Foto: Profimedia

Inače, Zelenski je lidere Nordijskih i Baltičkih zemalja na samitu, čiji je domaćin britanski premijer Boris Džonson, pozvao da pošalju još oružja.

- Svi smo mi na meti Rusije i sve će biti protiv Evrope ako Ukrajina ne izdrži, pa bih da vas zamolim da pomognete sebi pomažući nama - rekao je Zelenski.

On je istakao i da je zahvalan na podršci koju je Ukrajina do sada dobila, ali je naglasio da joj je potrebno još pomoći.

- Znate kakvo nam je oružje potrebno... Bez vaše podrške bilo bi jako teško i jako sam zahvalan, ali želim da kažem da nam treba više... Nadam se da ćete moći da poboljšate taj opseg i videćete kako će to zaštititi vašu bezbednost i vašu sigurnost - poručio je Zelenski.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.