TEŠKO RANJEN NOVINAR U UKRAJINI: Uprkos svemu, odlučio je da OSTANE!
Bendžamin Hol, Foto: Printscreen/Twitter/@annalisacamilli

RATNO STANJE

TEŠKO RANJEN NOVINAR U UKRAJINI: Uprkos svemu, odlučio je da OSTANE!

On ipak ostaje u Ukrajini kako bi izveštavao o ratu, naglasio je Foks Njuz u saopštenju.

Objavljeno:

Bendžamin Hol novinar Foks Njuza, povređen je u ponedeljak u Ukrajini.

On ipak ostaje u Ukrajini kako bi izveštavao o ratu, naglasio je Foks Njuz u saopštenju.

"Ranije danas, naš dopisnik Bendžamin Hol povređen je dok je prenosio vesti iz Kijeva u Ukrajini. Trenutno imamo minimalno informacija, ali Ben je hospitalizovan i naši timovi na terenu rade na prikupljanju dodatnih informacija kako se situacija brzo razvija. Hol je izveštavao o ratu iz Kijeva, koji ruske snage pokušavaju da opkole i zauzmu nedeljama.", rekla je izvršna direktorka Foks Njuza Suzan Skot u saopštenju.

"Bezbednost celog našeg novinarskog tima u Ukrajini i okolnim regionima je naš glavni prioritet i od najveće važnosti. Ovo je oštar podsetnik za sve novinare koji svakodnevno stavljaju svoje živote na kocku da bi prenosili vesti iz ratne zone", nastavila je Skot.

Generalna tužiteljka Ukrajine Irina Venediktova sada je na Fejsbuku rekla da je britanski novinar na "intenzivnoj nezi pod nadzorom lekara".

"Ovaj čovek nije bio u vojnom objektu, gde prema rečima ruskih zvaničnika, oni stalno gađaju. Ne nalazeći se u vojnom objektu, zadobio je teške povrede", napisala je Venediktova.

Podsetimo, u nedelju je američki novinar i bivši dopisnik Nju Jork tajmsa Brent Reno ubijen izvan Kijeva u Irpinu, gradu u kojem su poslednjih dana bile vođene intenzivne borbe.

U tom napadu je povređen i još jedan novinar, kolega poginulog Brenta Renoa, prema ukrajinskim zvaničnicima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.