NOVE OPUŽBE KIJEVA: Tiču se IVANA FEDOROVA
Vojska, Foto: Profimedia

važno

NOVE OPUŽBE KIJEVA: Tiču se IVANA FEDOROVA

Prethodno je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko rekao da je kidnapovan gradonačelnik Melitopolja

Objavljeno:

Ukrajina je danas optužila ruske snage da su prekršile međunarodno pravo otmicom gradonačelnika Melitopolja, grada na jugoistoku Ukrajine koji je pao pod rusku kontrolu tokom ruskog napada.

Rusija nije komentarisala sudbinu gradonačelnika Ivana Fedorova, preneo je Rojters.

Ukrajina navodi da su ga ruske snage kidnapovale nakon što su ga lažno optužile za terorizam.

„Otmica gradonačelnika Melitopolja vodi se kao ratni zločin prema Ženevskim konvencijama i Dodatnom protokolu, koji zabranjuju uzimanje civilnih talaca tokom rata“, navodi se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.

Grupa ruskih vojnika kidnapovala je gradonačelnika Melitopolja Ivana Fedorova, saopštio je ranije danas zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko na Telegramu, preneo je Ukrinform.

1 / 3 Foto: Profimedia

Prethodno je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Heraščenko rekao da je kidnapovan gradonačelnik Melitopolja.

On tvrdi da je deset osoba ušlo u prostorije kriznog centra, da su stavili kesu na glavu gradonačelniku i odveli ga u nepoznatom pravcu.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.