IMUĆNI RUSI ZAOKUPLJENI PREBACIVANJEM BOGATSTVA U NOVU OAZU: Pronašli novo utočište za svoje MILIJARDE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

nećete verovati

IMUĆNI RUSI ZAOKUPLJENI PREBACIVANJEM BOGATSTVA U NOVU OAZU: Pronašli novo utočište za svoje MILIJARDE!

U svakom slučaju, imućni Rusi koji su trenutno u Londonu i Švajcarskoj, pokušavaju da prebace svoje bogatstvo na sigurno, rekao je bankar

Objavljeno:

Imućni Rusi koji su trenutno u Londonu i Švajcarskoj, pokušavaju da prebace svoje bogatstvo na sigurno, rekao je bankar u velikoj švajcarskoj privatnoj banci.

Imućni Rusi zaokupljeni su prebacivanjem barem dela svog bogatstva iz Evrope u Dubai kako bi zaštitili svoju imovinu od sve strožih sankcija Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, informacije su koje cure iz finansijskih i pravnih izvora.

Dubai, finansijsko i poslovno središte poznato po odsustvu stroge regulative, već je dugo poznat kao magnet za svetske ultrabogataše, a odbijanje Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) da zauzme stranu između Zapada i Moskve bio je signal Rusima da će tamo njihov novac biti siguran.

UAE se prilikom glasanja u UN suzdržao od osude ruske invazije na Ukrajinu.

Emirati, koji su poslednjih godina produbili veze s Rusijom, nisu uveli sankcije po uzoru na Zapad niti je centralna banka UAE-a izdala upute u vezi sa sankcijama SAD-a i evropskih saveznika. U svakom slučaju, imućni Rusi koji su trenutno u Londonu i Švajcarskoj, pokušavaju da prebace svoje bogatstvo na sigurno, rekao je bankar.

1 / 6 Foto: Profimedia

To je potvrdio i advokat u Dubaiju koji je rekao da je njegova kompanija primila upite ruskih pojedinaca i kompanija kako brzo mogu da prebace “značajna sredstva” vredna više stotina miliona dolara u tu arapsku državu Persijskog zaliva.

“UAE je zgodno mesto (za biznis) – udaljen tek nekoliko sati leta i bez regulatora koji je u dosluhu sa zapadnim regulatornim telima”, rekao je investicioni menadžer.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ruski klijenti s računima u privatnim bankama, otkrio je jedan bankar, otvaraju račune u kanceariji iste banke u UAE-u, dok neki drugi otvaraju račune u lokalnim bankama. Takođe, nastoje novac da ulože u na primer, nekretnine, kao i fondove koji ne otkrivaju informacije o vlasništvu.

Dubai je i vrlo popularno turističko odredište za Ruse već dugi niz godina i na samom je vrhu po broju poseta i broju kupaca nekretnina. UAE je 2018. uveo program “zlatnih” viza koji investitorima i ostalim profesionalcima nudi desetogodišnju dozvolu boravka.

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.