TUGA! Preminula australijska senatorka
Kimberli Kitčing, Foto: Printscreen/Youtube/7NEWS Australia

U 52. GODINI ŽIVOTA

TUGA! Preminula australijska senatorka

Gospodin Šorten je pohvalio žestoko zalaganje senatorke Kitčing za zakone protiv korupcije i njen rad na ljudskim pravima

Objavljeno:

Senatorka za rad Viktorije Kimberli Kitčing iznenada je umrla u 52. godini života. Senator Kičing je juče pretrpela srčani udar u Melburnu, a slomljene kolege odaju počast "žestokoj" političarki koja je služila u Senatu od 2016. nakon što je popunila mesto koje je upražnjeno penzionisanjem Stivena Konroja.

Bliski prijatelj i bivši savezni vođa laburista Bil Šorten otkrio je da su on i njegova supruga Kloi čekali sa suprugom senatora Kičinga Endrjuom Lenderjouom da pogrebnik stigne nakon njene smrti.

„Dobio sam užasan poziv od njenog muža i rekao mi je da je otišla“, rekao je Shorten za Todai.

„Tako smo odjurili do ove ulice u Stratmoru gde je ona stala u autu, gde je doživela srčani udar i čekali smo sa njenim mužem dok nije došao pogrebni auto, što je bilo strašno.

"Bila je žestoka i topla osoba".

„Znate da političari nešto misle, ali ono što nervira ljude je to što političari ponekad zapravo ne kažu ono što zaista misle – ona nije izrezana od tog platna".

Gospodin Šorten je pohvalio žestoko zalaganje senatorke Kitčing za zakone protiv korupcije i njen rad na ljudskim pravima.

„Postoji stara izreka, znaš, koga bi poželeo u lisičjoj rupi sa sobom kada su meci leteli?“ rekao je gospodin Shorten.

- "I svi su je uvek želeli u lisičjoj rupi. Bila je čvrsta."

U vreme njene smrti, bivši advokat je bio predsednik Komisije za spoljne poslove, odbranu i trgovinske reference.

Lider laburista Entoni Albanez bio je među onima koji su sinoć odali počast. „Laburistička porodica je večeras u šoku zbog tragične vesti da je naša prijateljica i koleginica senatorka Kimberli Kičing iznenada umrla u Melburnu“, napisao je Albanez na Tviteru.

"Moje iskreno saučešće njenoj porodici. Kimberli će nam svima nedostajati."

(Espreso/9news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.