"ZA TO ĆE BITI POTREBNO VREME": Francuski ministar o ulasku Ukrajine u Evropsku uniju
Kleman Bon, Foto: EPA-EFE/ JULIEN WARNAND

EU

"ZA TO ĆE BITI POTREBNO VREME": Francuski ministar o ulasku Ukrajine u Evropsku uniju

Lideri EU sastaju se danas u Versaju na neformalnom samitu posvećenom vojnoj agresiji Rusije na Ukrajinu i njenim posledicama

Objavljeno: 11:57h

Ulazak Ukrajine u Evropsku uniju nije nešto o čemu može "sutra da se odlučuje", poručio je danas francuski ministar evropskih poslova Kleman Bon.

-Za to će biti potrebno vreme - dodao je Bon, misleći na razgovore u međunarodnim političkim krugovima, o tome da li da se Ukrajini omogući brzi ulazak u EU kao gest solidarnosti zbog ruske invazije, prenosi Rojters.

Lideri EU sastaju se danas u Versaju na neformalnom samitu posvećenom vojnoj agresiji Rusije na Ukrajinu i njenim posledicama.

Oni treba da razgovaraju o jačaju evropskog suvereniteta, odbrani, smanjenju zavisnosti od ruskih energenata i novim načinima za rast i ulaganje u evropsku privredu, kao i o ekonomskoj i humanitarnoj pomoći EU Ukrajini i sankcijama za Rusiju i Belorusiju, najavljeno je u Briselu.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Lideri Evropske unije postepeno će ukinuti kupovinu ruske nafte, gasa i uglja pošto je rat Moskve protiv Ukrajine pokazao da EU mora da bude manje zavisna od Rusije, ali je malo verovatno da će se Kijevu ponuditi brzo članstvo u EU, pokazuje predlog deklaracije u koji je Rojters imao uvid.

Bonus video:

12:32

BILA SAM ŽRTVA SEKSUALNOG PREDATORA: Poznata književnica u suzama priznala: ŠČEPAO ME OTPOZADI, a onda se desilo nešto još gore

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.