PREUZELI ODGOVORNOST: Oni stoje iza terorističkog napada u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

veliki napad

PREUZELI ODGOVORNOST: Oni stoje iza terorističkog napada u Istanbulu! (FOTO) (VIDEO)

Desetoro ljudi je uhapšeno na osnovu podataka iz detoniranog vozila, prenose agencije
Objavljeno:

Prema njegovim rečima, 17 povređenih je u operacionoj sali, a još šestoro je na intenzivnoj nezi. Odgovornost za napad preuzela je militantna kurdska grupa "Jastebovi slobode Kurdistana" (TAK).

Zamenik premijera Numan Kurtumlus izjavio je da se bombaš samoubica razneo 45 sekundi nakon što je eksplodirao automobil bomba. Samoubilački napad izveden je u parku u blizini stadiona fudbalskog kluba Bešiktaš, dok je automobil bomba eksplodirala ispred stadiona, rekao je Sojlu, nazivajući napad "okrutnom zaverom". Turska tv stanica NTV je navela da su posle eksplozija bezbednosne snage detonirale sumnjivi paket ispred stadiona, preneo je Rojters.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je u Istanbulu izvršen teroristički napad i da je cilj napadača bio da izazovu što veći broj žrtava, dok je ministar saobraćaja Ahmet Arslan objavio je na Tviteru da je u pitanju bio teroristički napad.

Eksplozije su se dogodile dva sata posle okončanja utakmice. Prema navodima medija, najmanje jedna eksplozija odjeknula je oko dva sata posle fudbalske utakmice Bešiktaša i Bursaspora, kod izlaza za publiku gostujućeg tima.

(Espreso.co.rs / B92)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.