KOVAČEVSKI: U Makedoniji nema krize sa gorivom, građani ne treba da podležu panici
Foto: Profimedia

gorivo

KOVAČEVSKI: U Makedoniji nema krize sa gorivom, građani ne treba da podležu panici

Kovačevski je apelovao i na trgovce da ne ograničavaju količine koje prodaju na benzinskim pumpama

Objavljeno:

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski izjavio je danas da u zemlji ne postoji nikakva kriza sa gorivom i pozvao građane da ne podležu špekulacijama i panici.

"U Severnoj Makedoniji nema nikakve krize sa gorivom, sa benzinom, dizelom i drugim gorivima zato što imamo stalno snadbevanje naftnim derivatima koje se dominantno odvija preko Grčke. Trgovci redovno nabavljaju gorivo u saglasnosti sa potražnjom", rekao je on na internet televiziji "Slobodna TV".

Kovačevski je apelovao i na trgovce da ne ograničavaju količine koje prodaju na benzinskim pumpama, napominjući da je deo trgovaca naftnim derivatima to juče uradio iz špekulativnih razloga.

"Deo trgovaca naftnim derivatima juče je ograničio količine da bi sačuvao količine koje je nabavio iz špekulativnih razloga. To je klasično ratno profiterstvo", istakao je on.

Informacije koje su se juče proširile na društvenim medijima o nestašici goriva i da bi naftni derivati mogli drastično da poskupe dovele su do gužvi na benzinskim pumpama u celoj zemlji, a gradjani su gorivo punili i u kanistere i u burad.

"Apelujemo na potrošače da ne čekaju u kolonama na benzinskim pumpama i da ne prave zalihe goriva iz bezbednosnih razloga", rekao je ;premijer Severne Makedonije u televizijskoj emisji na portalu "Sloboden pečat".

1 / 4 Foto: Profimedia

Kovačevski je istakao i da je državni budžet stabilan, likvidan i u punoj kondiciji i da finansira sve obaveze iz programa finansijske podrške gradjanima i privredi, da je kurs denara stabilan i da su devizne rezerve na najvišem nivou, kao i da Severna Makedonija ima zadovoljavajuće količine naftnih derivata i prehrambenih proizvoda u robnim rezervama.

Bonus video:

10:53

Stručnjaci upozoraju na potez koji bi mogao da pokrene TERMONUKLEARNI RAT: Putin postepeno osvaja Ukrajinu iz samo jednog razloga

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.