TRESE SE SEVERNA MAKEDONIJA! Posle najjačeg, 10 slabijih zemljotresa
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZEMLJOTRESI

TRESE SE SEVERNA MAKEDONIJA! Posle najjačeg, 10 slabijih zemljotresa

Kako je registrovao Evromediteranski centar (EMSC), u Bitolju se jutros u 9.20 osetio zemljotres od 3,2 stepena Rihterove skale, a potom još jedan od 2,8 stepeni

Objavljeno:

Posle zemljotresa od 5,5 stepeni Rihterove skale koji se dogodio sinoć, na području makedonsko-grčke granice registrovano više od deset slabijih potresa.

Kako je registrovao Evromediteranski centar (EMSC), u Bitolju se jutros u 9.20 osetio zemljotres od 3,2 stepena Rihterove skale, a potom još jedan od 2,8 stepeni.

Kako prenose lokalni mediji, pričinjena je materijalna šteta na kućama, zgradama i drugim objektima u Bitolju, ima polomljenih prozora, napuklih zidova i plafona...

Prvi u seriji potresa bio je i najjači - od 5,5 stepeni i dogodio se u 22.43 s epicentrom kod mesta Florina nedaleko od granice sa Severnom Makedonijom, a sledeći od 3,5 stepeni po Rihteru samo osam minuta kasnije.

U 22.54 usledio je treći zemljotres, od 3,1 stepeni a potom i četvrti u 23.10, od tri stepena.

Tokom noći do jutros registrovano još šest zemljotresa na području Florine, sa različitim epicentrima. Prvi potresi su se snažno osetili i u Skoplju.

Bonus video:

07:19

Stručnjak se protivi tome da se njegovi drugari izvuku: GDE JE TAJ TELEFON!?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.