Stjuart Pič najavio skoru posetu Severnoj Makedoniji
Stjuart Pič, Foto: Profimedia

britanski predstavnik

Stjuart Pič najavio skoru posetu Severnoj Makedoniji

Predsednik Severne Makedonije je ocenio da je imenovanjem Piča za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan britanski premijer Boris Džonson jasno potvrdio posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva održavanju stabilnosti i prosperiteta ovog regiona

Objavljeno:

Specijalni britanski predstavnik za Zapadni Balkan Stjuart Pič najavio je danas da će uskoro posetiti Severnu Makedoniju, saopštio je kabinet predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog.

Kako se navodi u saopštenju, Pič je to rekao u telefonskom razgovoru sa Pendarovskim, koji mu je čestitao imenovanje na funciju specijalnog predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balakan.

Predsednik Severne Makedonije je ocenio da je imenovanjem Piča za specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan britanski premijer Boris Džonson jasno potvrdio posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva održavanju stabilnosti i prosperiteta ovog regiona.

"U razgovoru su razmenjena mišljenja o aktuelnim bezbednosnim izazovima u regionu, kao i o štetnim posledicama visoke korupcije i organizovanog kriminala na ekonomski i demokratski razvoj regiona. Specijalni predstavik Pič je najavio skoru posetu Republici Severnoj Makedoniji", navodi se u saopštenju kabineta Pendarovskog posle razgovora sa Stjuartom Pičom.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.