U Severnoj Makedoniji danas počinje kampanja za lokalne izbore
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

ZAKAZANI ZA 17. OKTOBAR

U Severnoj Makedoniji danas počinje kampanja za lokalne izbore

Na tim izborima učestvovaće kandidati za 301 gradonačelnika i 576 lista za odbornike u skupštinama 80 opština Severne Makedonije i Grada Skoplja

Objavljeno:

Kampanja za lokalne izbore u Severnoj Makedoniji, zakazane za 17. oktobar, počinje danas i trajaće 20 dana.

Na tim izborima učestvovaće kandidati za 301 gradonačelnika i 576 lista za odbornike u skupštinama 80 opština Severne Makedonije i Grada Skoplja.

Prvi krug lokanih izbora biće održan 17. oktobra, a drugi, za izbore gradonačelnika u opštima gde to bude potrebno, zakazan je 31. oktobar.

Koalicija vladajućeg SDSM Zorana Zaeva „Najbolje za našu opštinu“ današnji centrani skup imaće u Bitolju.

Najveća makedonska opoziciona partija VMRO DPMNE Hristijama Mickoskog kampanju uobičajeno počininje iz Ohrida, a najveća partija Albanca i članica vladine kolicije Demokratska unija za integraciju (DUI) Alija Ahmetija iz Gostivara, dok manji albanski partner u Vladi „Besa“ kampanju počinje u Skoplju.

Vladajući SDSM je na prethodnim izborima u oktobru 2017. dobio gradonačelnike u 56 opština, kao i u gradu Skoplju, opozicioni VMRO-DPMNE ima gradonačelnike u pet opština, a vladajuća albanska DUI u 10 opština, dok su u preostalim opštinama pobedile manje partije Albanaca i nezavisni kadidati.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.