U KOMŠILUKU BROJ VAKCINISANIH PREŠAO MILION: Odmah se oglasili iz ministarstva
Foto: Profimedia

severna makedonija

U KOMŠILUKU BROJ VAKCINISANIH PREŠAO MILION: Odmah se oglasili iz ministarstva

Vakcinisanje na punktovima se odvija neometano i sa povećanim interesovanjem, a novootvoreni punktovi disperziraju povećan obim rada medicinskog osoblja u poliklinikama i smanjuju redove za čekanje

Objavljeno:

Broj datih vakcina protiv kovida u Severnoj Makedoniji je prešao jedan milion, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku (facebook.com/filipce.venko) napisao da je u Severnoj Makedoniji do sada dato ukupno 1.016.700 doza vakcina, a da je revakcinisano 454.788 građana.

"Vakcinisanje na punktovima se odvija neometano i sa povećanim interesovanjem, a novootvoreni punktovi disperziraju povećan obim rada medicinskog osoblja u poliklinikama i smanjuju redove za čekanje", istakao je Filipče.

Interesovanje makedonskih grajana za vakcinu je značajno povećano od 8. avgusta, dan nakon što je vlada u Skoplju zbog rasta broja zaraženih najavila da od 16. avgusta bez potvrde o vakcinaciji neće moći da se udje u bilo koji objekat koji prima više od 30 ljudi, uključujći i kafiće i restorane.

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.