TORLAK KAO STRATEŠKI PARTNER OKO NABAVKE VAKCINA: Venko Filipče najavio razgovor naredne sedmice u Beogradu!
Torlak, Foto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

dolazi

TORLAK KAO STRATEŠKI PARTNER OKO NABAVKE VAKCINA: Venko Filipče najavio razgovor naredne sedmice u Beogradu!

Ministar zdravlja Severne Makedonije je dodao da će sa srpskim kolegom razgovarati i o više drugih bitnih tema saradnje

Objavljeno:

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče najavio je danas da će naredne sedmice u Beogradu razgovarati o strateškom partnerstvu sa Instutom Torlak oko nabavke vakcina.

On je novinarima rekao da će u utorak sa delegacijom Ministsarstva zdravlja otiću u Beograd u zvaničnu posetu i da će se sresti sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorkom Institutut "Torlak".

"Razgovaraćemo i o nekavom strateškom planu za nabavku vakcina iz Instutita Torlak. Sad nam nisu potrebne, ali gledamo kako se odvijaju stvari sa pandemijom, ima raznih najava i ne možmo da pretpostavimo kako će se odvijati. Smatram da je najlogičnije da nam Torlak bude strateški partner kod nabavke vakcina", rekao je Filipče.

Ministar zdravlja Severne Makedonije je dodao da će sa srpskim kolegom razgovarati i o više drugih bitnih tema saradnje.

Instutut za virusologiju, vakcine i serume Torlak ove sedmice počeo je proizvodnju ruske vakcine Sputnjik, a do sada je veliki deo vakcina koje su stigle u Severnu Makedoniju došao kao donacija Srbije.

Bonus video:

01:31

TIODOROVIĆ POJASNIO: Koliko nas vakcina još deli od kolektivnog imuniteta (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.