PUKOVNIK ARMIJE SEVERNE MAKEDONIJE U PROBLEMU: Kažnjen je zbog pretni načelniku Generalštaba
Preko vibera uputio optužbe, klevete i pretio, poručivši da je "duga ruka VMRO DPMNE", Foto: Dado Đilas

oduzimanje čina

PUKOVNIK ARMIJE SEVERNE MAKEDONIJE U PROBLEMU: Kažnjen je zbog pretni načelniku Generalštaba

Preko vibera uputio optužbe, klevete i pretio, poručivši da je "duga ruka VMRO DPMNE"

Objavljeno:

Pukovnik Armije Severne Makedonije i funkcioner opozicione VMRO DPMNE Dragan Kovački kažnjen je šestomesečnim smanjenjem plate zbog pretnji načelniku Generalštaba Vasku Djurčinovskom, javila je državna agencija MIA.

Kako se navodi, pukovnik Kovački je načelniku Generaštaba Armije Severne Makedonije Djurčinovskom preko vibera uputio optužbe, klevete i pretio, poručivši da je "duga ruka VMRO DPMNE".

U Ministarstvu odbrane su rekli da je Glavna vojnodisciplinska komisija predložila najstrožu kaznu – gubitak čina, što predvidja i prestanak radnog odnosa, ali da je ministarka Radmila Šekerinska ocenila da je ta mera prestroga, vodeći se načelom srazmernosti kazne sa krivicom.

"S obzirom na to da je Disciplinska komisija utvrdila krivicu pukovnika Kovačkog, načelnik Generalštaba je kao nadležan starešina doneo i sproveo sledeću nižu disciplinsku meru, a to je novčana kazna smanjenja plate za 30 odsto u trajanju od šest meseci", rekli su u tom ministarstvu.

Pukovnik Dragan Kovački je član Izvršnog odbora VMRO DPMNE i ta opoziciona stranka ga je prošle godine predložila za ministra u tehničkoj vladi za sprovodjenje izbora, ali taj predlog nije prošao jer Ustav ne dozvoljava da na toj funciji bude aktivno vojno lice.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.