STRAVIČAN SKANDAL U S. MAKEDONIJI: Ministarka na udaru jer se slikala pored simbola mržnje prema Srbima!
Skoplje, Foto: Profimedia

NIJE JOJ TO TREBALO

STRAVIČAN SKANDAL U S. MAKEDONIJI: Ministarka na udaru jer se slikala pored simbola mržnje prema Srbima!

"Zašto se ne bi slikala ispod kukastog krsta", upitao se Vulin

Objavljeno:

Ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska našla se na meti kritika zbog fotografisanja ispred amblema nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Fotografija Šekerinske sa gradonačenlnikom Kičeva Fatmirom Deharijem, na kojoj se u pozadini vidi amblem OVK, objavljena je danas u makedonskim medijima, a ministarka je potom izjavila da su "dejstva iz 2001. godine daleko" i da je u 2020. godini "najvažnije da li političari služe gradjanima".

Ozloglašeni OVK
Ozloglašeni OVK foto: Printscreen

Profesorka Univerziteta u Skoplju Mirjana Najčevska napisala je na Fejsbuku da za takav potez Šekerinske ne postoji opravdanje, ocenivši da isticanje amblema paravojne strukture koja je 2001. godine učestovala u konfliktu medjuetničkog karaktera u namanju meru predstavlja "podsticanje na medjuetničku netrpeljivost".

Ostavku Šekerinske zbog sporne slike zatražilo je Udruženje (makedonskih) branitelja "2001 Kumanovo", a njeno fotografisanje pred simbolima OVK kritikovala je i organizacija Ujedinjena makedonska dijaspora.

Kritike su stigle i iz Beograda, gde je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upitao "zašto se Šekerinska ne bi slikala ispod kukastog krsta, uz objašnjenje da je prošlo 75 godina od oružanih sukoba i da je sada vreme za dobro upravljanje, ako je protok vremena dovoljno opravdanje da se sve zaboravi".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.