SRPSKIM SVINJAMA ZABRANJEN ULAZAK U MAKEDONIJU! Pročitajte o kakvom se BIZARNOM razlogu radi, a ima veze sa AFRIKOM
I njima smešno: Srpske svinje, Foto: Shutterstock

au, bre!

SRPSKIM SVINJAMA ZABRANJEN ULAZAK U MAKEDONIJU! Pročitajte o kakvom se BIZARNOM razlogu radi, a ima veze sa AFRIKOM

Uvoz svinja i svinjskog mesa iz Srbije je zabranila i Bosna i Hercegovina

Objavljeno:
  • 2

Severna Makedonija je danas zabranila uvoz i tranzit svinja, svinjskog mesa i proizvoda od tog mesa iz Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Agencije za hranu i veterinarstvo Severne Makedoniije, ta odluka je doneta nakon što je u regionima Beograda i Smedereva registrovano nekoliko slučajeva za koje se sumnja da je u pitanju svinjska kuge.

Agencija za hranu i veterinarstvo je, precizira se, donela rešenje o zabrani uvoza u Severnu Makedoniju i tranzita srpskih domaćih i divljih svinja. Zabrana se odnosi i na uvoz svinjskog mesa, i svih proizvoda koji ga sadrže.

Od petka je na snagu stupila i obaveza laboratorijskog ispitivanja prisustva virusa afričke svinjske kuge u svakoj uvoznoj isporuci svinjskog mesa i proizovoda i preradjevina i neće se puštati u promet pre dobijenih rezultata analize koja se obavlja na Fakultetu za veterinarstku medicinu.

U Severnoj Makedoniji, prema Agenciji za hranu i veterinarstvo, nema afričke svinjske kuge, situacija se pažljivo prati, a preventivne mere su podignute na maksimalni nivo.

Uvoz svinja i svinjskog mesa iz Srbije je zabranila i Bosna i Hercegovina.

Afrička svinjska kuga je posebno opasna, jer za nju ne postoji vakcina, tako da bi u slučaju njene pojave na farmama domaćih svinja te svinje morale biti ubijene, jer je u pitanju virusno oboljenje.

Svetska organizacija za zaštitu zdravlja životinja danas je stavila Srbiju na spisak država u kojima su zabeleženi slučajevi bolesti svinja za koju se sumnja da je afrička kuga.

BONUS VIDEO:

JEZIV SNIMAK SUDARA MOTORA I AUTOMOBILA NA PUTU KRALJEVO-ČAČAK! Teško povređeni muškarac i dete! (UZNEMIRUJJEZIV SNIMAK SUDARA MOTORA I AUTOMOBILA NA PUTU KRALJEVO-ČAČAK! Teško povređeni muškarac i dete! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)UĆI VIDEO)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media