ŠTA ČEKA VANJINOG OCA AKO SE DOKAŽE DA JE UMEŠAN U UBISTVO ĆERKE? Ovaj detalj otkriva da su UBICE SVE PLANIRALE...
Aleksandar G., Foto: Printscreen/Facebook/Martin Kostovski, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Dado Đilas

MONSTRUM

ŠTA ČEKA VANJINOG OCA AKO SE DOKAŽE DA JE UMEŠAN U UBISTVO ĆERKE? Ovaj detalj otkriva da su UBICE SVE PLANIRALE...

Tufegdžić, koji je za MRTV govorio o ubistvu male Vanje Gorčevski i Pančea Žežovskog rekao je da su ovakvi zločini kažnjivi najvećim mogućim kaznama, odnosno doživotnom robijom

Objavljeno: 13:30h

I dalje se otkrivaju detalji ubistva 14-godišnje devojčice iz Skoplja, a poznati advokat i nedakašnji sudija krivičnog suda u Skoplju Vladimir Tufegdžić kaže da je ovaj zločin unapred osmišljen što dokazuje vreća za spavanje koju su otmičari i ubice nosili sa sobom.

Tufegdžić, koji je za MRTV govorio o ubistvu male Vanje Gorčevski i Pančea Žežovskog rekao je da su ovakvi zločini kažnjivi najvećim mogućim kaznama, odnosno doživotnom robijom.

"Jasno je da ja svaki od osumnjičenih imao svoju ulogu u ovom zločinu i da je sve odrađeno sa namerom. Devojčici su vezane ruke i noge, onda je stavljena u vreću za spavanje. Ta vreća nije nađena na ulici, već morate da je nosite sa sobom, sa namerom da nešto uradite. To znači da je zločin unapred osmišljen", rekao je poznati advokat.

Za Vanjino ubistvo sumnjiči se pet osoba. Za glavnim osumnjičenim je raspisana međunarodna poternica, dok su u pritvoru četiri osobe, među kojima i Vanjin otac.

Tufegdžić objašnjava kakva je eventualna dalja sudbina Aleksandra Gorčevskog.

"U vezi sa ocem koji je osumnjičen zakon je jasan, ako se veza između oca i onih koji su osumnjičeni kao direktni izvršioci dokaže, njegova sudbina neće biti drugačija od one koje čeka sve druge u ovom procesu", jasan je Tufegdžić.

Advokat je govorio i o glavnom osumnjičenom Ljupču Palevskom, koji je u bekstvu, a za kojeg se spekuliše da je stigao čak do Turske.

Ljupče Palevski
Ljupče Palevskifoto: Printscreen/Facebook

"Ako se to utvrdi, naše vlasti treba da dobiju potvrdu da je osoba u toj određenoj zemlji i međunarodna poternica ostoji, onda se daje zahtev za izručivanje. Sa Turskom imamo potpisan sporazum još od 1997. i imamo bilateralni dogovor, tako dane očekujem da bi bilo proceduralnih problema", rekao je Tufegdžić.

Podsetimo, zna se da je Palevski 30. novembra napustio Severnu Makedoniji i navodno je ušao u Srbiju, odakle je, kako se sumnja, prebegao u Bugarsku. Međutim, tamošnje vlasti nemaju informaciju da je na njihovoj teritoriji. Sada se spekuliše da je uspeo da stigne do Turske.

Mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, stavljena u vreću, pa potom u automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Vanja Gorčevska
Vanja Gorčevskafoto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Za njenu otmicu i ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima je i njen otac. Ocu i još trojici osumnjičenih određen je pritvor do 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim Palčom Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo sinoć poternicu. Kako je za Telegraf.rs potvrđeno iz suda u Skoplju, prihvaćen je predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor od 30 dana od dana kada bude pronađen i uhapšen.

Bonus video:

09:18

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE PRED TEŠKIM OPTUŽBAMA Talevska UŽIVO IZ SKOPLJA: Da li su ZATAŠKALI ubistvo?

(Espreso/ Telegraf/ I.N)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.