NJIH TROJE SU OPTUŽENI ZA SVIREPO UBISTVO DENISA TOTA! Ostavili ga da ONESVEŠĆEN leži
Foto: Instagram/denis_tot

brutalno ga pretukli

NJIH TROJE SU OPTUŽENI ZA SVIREPO UBISTVO DENISA TOTA! Ostavili ga da ONESVEŠĆEN leži

Policiji slučaj nije prijavio niko od sedam svedoka koji su prisustvali prebijanju Tota

Objavljeno: 19:03h

Vlasti Severne Makedonije su danas podigle optužnicu protiv tri osobe za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je da je, posle sprovedenog istražnog postupka, podnelo optužni akt protiv tri osobe za krivično delo ubistvo.

Optuženi su 7. aprila ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički ubili Denisa Tota, navodi se u optužnici.

Denis Tot
foto: Instagram/denis_tot

„Posle kraće rasprave, sve troje (optuženih) naneli su mu više udaraca i teške telesne povrede, od kojih je prvo pao u komatozno stanje, a sutradan preminuo“, navodi skopsko tužilaštvo.

Nadležni javni tužilac je Osnovnom krivičnom sudu „Skoplje“ podneo i predlog za produženje pritvora za troje optuženih, zato što još postoje okolnosti zbog kojih je ta mera određena, dodaje se.

Zbog sumnje da su ubili 27-godišnjeg Tota, rukometaša skopskog Butela, u aprilu su uhapšeni Andželo Đorđijevski (28), Klementina Lefkovska (19) i Andrej Kostovski (22).

Skoplje
foto: Profimedia

Prema snimku sa nadzornih kamera koji se odmah pojavio u medijima, Đorđijevski je udario Tota, koji je nakon toga pao na asfalt i zadobio povrede glave, od kojih je kasnije umro. Dok je onesvešćen ležao na zemlji, devojka mu je nekoliko puta prišla i šutirala ga.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski rekao je tada da su se hrvatski rukometaš i devojka, koja ga je brutalno udarala u glavu, poznavali od ranije i da je napadu prethodila rasprava.

Policiji slučaj nije prijavio niko od sedam svedoka koji su prisustvali prebijanju Tota, pripadnici obezbeđenja kluba i taksista, već su ga ostavili da leži onesvešćen na zemlji, da bi Hitnu pomoć kasnije pozvala konobarica koja radi u tom klubu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.