NEMA NIJEDNOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA OVOG MESTA: Šta će SAD BITI?!
Ilustracija, Foto: Profimedia

izbori U MAKEDONIJI

NEMA NIJEDNOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA OVOG MESTA: Šta će SAD BITI?!

Izbor za gradonačelnika opštine Mavrovo-Rostuše na lokalnim izborima u oktobru prošle godine proglašen je neuspešnim jer nije ispunjen izlazni cenzus od jedne trećine upisanih birača

Objavljeno:

Državna izborna komisija Severne Makedonije obustavila je danas postupak za izbor gradonačelnika opštine Mavrovo-Rostušen jer se povukao jedini kandidat.

Prošle sedmice kandidat vladajućeg SDSM Medat Kurtovski povukao je kandidaturu zato što je ostao bez protivkandidata kada je opoziciona VMRO DPMNE objavila da neće učestvovati na izborima za gradonačelnika te ruralne opštinu na zapadu zemlje.

Izbor za gradonačelnika opštine Mavrovo-Rostuše na lokalnim izborima u oktobru prošle godine proglašen je neuspešnim jer nije ispunjen izlazni cenzus od jedne trećine upisanih birača.

1 / 4 Foto: Profimedia

I ponovljeni izbori u aprilu ove godine bi mogli da budu neuspešni jer se radi o "pečalbarskoj opštini" iz koje se veliki deo gradjana upisanih u birački spisak iselio u inostranastvo.

Kandidat SDSM Kurtovski je, povlačeći kandidaturu, objasnio da to radi jer nema potrebe za dodatnim troškovima u opštinskom budžetu vreme krize za izbore koji bi mogli ponovo da propadnu.

"Imajući u vidu činjenicu da sa druge strane nema protivkandidata, kao i da su mnogi naši sugradjani deo dijaspore, posebno u ovo doba godine, postoji realan rizik da lokalni izbori ponovo propadnu", rekao je Kurtovski.

Bonus video:

00:56

Rusija zahteva hitnu predaju Marijupolja

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.