POTRAGA ZA NESTALOM DEVOJČICOM (10) I DALJE U TOKU! Majka sa decom pokušala da pređe granicu preko REKE
Ilustracija, Foto: Profimedia

teren se pretražuje i dronovima

POTRAGA ZA NESTALOM DEVOJČICOM (10) I DALJE U TOKU! Majka sa decom pokušala da pređe granicu preko REKE

Trenutno je u potragu uključeno 40-ak pripadnika hrvatskih policijskih snaga te ronioci MUP-a kojima će se sada pridružili i slovenački ronioci

Objavljeno:

Još uvek se traga za 10-godišnjom devojčicom, koja je nestala sinoć u reci Dragonji, prilikom pokušaja ilegalnog prelaska migranata preko hrvatsko-slovenačke granice.

Kako su na današnjoj konferenciji za novinare rekli portparolka Policijske uprave Istarske, Suzana Sokač i načelnik Policijske stanice Buje, Boban Robin Paulović, pretpostavlja se da je reč o detetu s invaliditetom, što su zaključili po pronađenom dokumentu, prenosi Glas Istre.

Trenutno je u potragu uključeno 40-ak pripadnika hrvatskih policijskih snaga te ronioci MUP-a kojima će se sada pridružili i slovenački ronioci.

Tokom noći s hrvatske strane pretražen je donji deo rečnog toka u dubinu od tri i po kilometra, a jednaku dužinu terena su uzvodno tokom noći pretražili slovenački policajci.

U potrazi su učestvovali i vatrogasci iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran te članovi lovačkih udruženja.

Takođe, teren se pretražuje i dronovima.

Spasena žena, majka nestale devojčice, se oporavlja i danas bi trebalo da bude otpuštena iz pulske bolnice.

Kako nezvanično saznaje Glas Istre, spasena žena je majka pronađenih 5-godišnjaka i 13-godišnjaka, a 18-godišnjak je njen nećak. Reka Dragonja na mestu gde su nađeni migranti nije previše duboka, no zbog kiša je nabujala te su struje vrlo jake.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.