ODGOVOR JE ZATEKAO I SAMOG TARIKA FILIPOVIĆA: Hit scena u hrvatskom MILIJUNAŠU, pazite SAMO!
Tarik Filipović, Foto: Printscreen/Youtube/Milica Kvizzz

"milijunaš"

ODGOVOR JE ZATEKAO I SAMOG TARIKA FILIPOVIĆA: Hit scena u hrvatskom MILIJUNAŠU, pazite SAMO!

Pitanje koje je stvorilo problem takmičaru i znalcu glasilo je: Koji književni junak još uvek nije zaživeo na filmskom platnu. Ponuđeni odgovori su glasili; Đuka Begović, Melkior Tresić, Filip Latinovicz i Siniša Mesnjak

Objavljeno:

Toni Matijević iz Splita bio je prvi takmičar u jednom od izdanja "Tko želi biti milijunaš?". Svoj prvi džoker ovaj student medicine iskoristio je na pitanju za 4.000 kuna, a glasilo je:

"Sekvenciranjem genoma kojih se životinja genetičari bave u sklopu naučnog projekta "99 života", a ponuđeni odgovori su bili mačaka, pasa, konja ili hrčaka.

Zatražio je džoker pola pola i izbačeni su konji i hrčci, a ostali psi i mačke, te je Toni odgovorio da je reč o mačkama i osvojio je 4.000 kuna. Zapeo je i na pitanju za 8.000 kuna kada se tražio tačan odgovor na ovo pitanje:

"Koji književni junak još uvek nije zaživeo na filmskom platnu. Ponuđeni odgovori su glasili: Đuka Begović, Melkior Tresić, Filip Latinovicz i Siniša Mesnjak.

Milijunaš
foto: Printscreen/Youtube/Milica Kvizzz

Toni je ovaj put pomoć zatražio od znalaca, a znalac Josip je sugerisao kako je reč o Siniši Mesnjaku i naglasio kako nije sasvim siguran. Takmičar Toni ga je poslušao, a tačan odgovor iznenadio je i voditelja Tarika Filipovića, a tačan odgovor je glasio Filip Latinovicz.

- Ljudi moji svi zajedno smo otišli u ništa - komentarisao je Tarik.

Dominik Hrestak iz Zagreba bio je sledeći takmičar kome je pomoć džokera trebala na sedmom pitanju.

To pitanje je glasilo: Prepoznajte dvodelni kupaći kostim čiji gornji deo podsjeća na majicu s bretelama, te su bili ponuđeni odgovori: monokini, mikrokini, tankini i burkini.

Odlučio je uzeti džoker pola - pola i od odgovara su ostali tankini i burkini te se Dominik odlučio za tankini i osvojio 8.000 kuna. Koja je država administrativno podeljena na deset pokrajina i tri savezne teritorije, glasilo je pitanje za 16.000 kuna na kojem je Dominik za pomoć pitao znalce.

Argentina, Nemačka, Kanada ili Italija bili su odgovori između kojih je znalac Ivan kao tačan odgovor ponudio Kanadu i osigurao Dominiku 16.000 kuna. Sledeće pitanje na kojem je Dominik odlučio potražiti pomoć džokera zovi bilo je ono za 125.000 kuna.

Zbog raznovrsnosti i brojnosti vrsta koje su u njemu živele, devon je poznat kao...bilo je pitanje na koje Dominik nije bio siguran zna li tačan odgovor a kao odgovori su mu se nudili doba riba, doba vodozemaca, doba gmizavaca i doba sisara.

Njegov džoker zovi je bez puno razmišljanja odgovorio kako je tačan odgovor doba riba i Dominik je osvojio 125.000 kuna. Odlučio je odustati na pitanju za 250.000 kuna.

U kojem članku Severnoatlantskog ugovora stoji da se oružani napad na jednu članicu Saveza smatra napadom na sve članice, glasilo je 13. pitanje., a odgovori su bili; U 1. članku, u 2. članku, u 5. članku ili u 10. članku. Kada je odustao rekao je kako bi kao odgovor ponudio 1. članak, a znalci su kao tačne odgovore ponudili članak 1 i članak 2, a Tarik im je pročitao tačan odgovor koji je glasio članak 5.

U sledećoj emisiji svoju igru nastavlja Helena Buranji.

(Espreso / Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.