ZA SAMO 5 MINUTA REŠIĆETE SE "MALIH NAPASTI": Pomoću ovih SASTOJAKA MRAVI više neće svraćati u vaš DOM!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OVE SASTOJKE SVI IMAMO KOD KUĆE

ZA SAMO 5 MINUTA REŠIĆETE SE "MALIH NAPASTI": Pomoću ovih SASTOJAKA MRAVI više neće svraćati u vaš DOM!

Dakle, evo nekoliko praktičnih, starih saveta koji se već decenijama koriste u domaćinstvima kad isto “spopadnu” mravi, a uglavnom daju rezultate

Objavljeno:

Ako su vašu kuhinju ili čak kupatilo “napali” mravi, ne brinite.

Dakle, evo nekoliko praktičnih, starih saveta koji se već decenijama koriste u domaćinstvima kad isto “spopadnu” mravi, a uglavnom daju rezultate.

1. Pomešajte sodu bikarbonu i šećer u prahu u jednakim količinama, pa smesu prospite svuda gde primetite da ima mrava. Kroz par dana trebalo bi da nestanu.

2. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se rešite da poprskate limunovim sokom štokove od vrata, pukotine u zidovima, otvore od ventilacija ili druge regije putem kojih sumnjate da ulaze.

Mravi
foto: Profimedia

3. Kažu da su efikasni i kurkuma, mleveni cimet, aleva paprika… Pospite ove začine tamo gde su se mravi pojavljuju i rešićete problem. Ako se pribojavate “nereda” koji će ovi mleveni začini napraviti, možete da iskoristite i štapić cimeta – daće rezultate.

4. Alkoholno sriće može da pomogne i u ovom problemu. Jednostavno ga pomješajte sa vodom u odnosu 2:1 (u korist sirćeta), a potom ovom smesom namočite krpu. Krpom pređite po svim površinama gde ima mrava.

5. Prokuvajte pola litra voda, pa dodajte 50 ml deterdženta za sudove. Ovu mešavinu ulijte u bocu sa raspršivačem, a potom poprksajte sva mesta gde se mravi pojavljuju ili sumnjate da bi mogli da se pojave.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.