HRVATSKA OBELEŽAVA DAN SEĆANJA, PRISUSTVUJE MILOŠEVIĆ: Srbi iz Vukovara ne
Vukovar, Foto: Filip Plavčić

GODIŠNJICA

HRVATSKA OBELEŽAVA DAN SEĆANJA, PRISUSTVUJE MILOŠEVIĆ: Srbi iz Vukovara ne

Hrvatska danas u Vukovaru obeležava Dan sećanja na vukovarsku žrtvu, 30 godina od pada tog grada u građanskom ratu u bišoj Jugoslaviji

Objavljeno:

Godišnjića će biti obeležena Kolonom sećanja u kojoj će biti predstavnici držanog vrha, među kojima i potpredsednik vlade iz reda srpske manjine Boris Milošević.

Iz Kabineta predsednika Zorana Milanovića potvrđeno je njegovo učešće ove godine u tradicionalnoj Koloni sećanja dugoj 5,5 kilometara, od zgrade bolnice do Memorijalnog groblja. Milanović je prošle godine odvojeno od centralne manifestacije položio venac i odao poštu stradalima u Ovčari. I ove godine Kolona sećanja će biti organizovana u skladu sa epidemiološkim merama.

Srbi iz Vukovara ne učestvuju u ovom događaju, jer su nezadovoljni statusom i ostvarivanjem svojih prava u gradu u kojem žive. Politički predstavnci Srba, predvođeni predsednikom SNV Miloradom Pupovcem su u utorak položili venac u Dunav namenjen svim žrtvama stradalim u tom gradu 1991.

U Koloni sećanja biće i bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, saopšteno je iz njegovog kabineta. Inače, Dan vukovarske žrtve od prošle godine je proglašen praznikom i neradnim danom.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.