JEZIVA TRAGEDIJA NA OSTRVU KRK: Dečak (11) poginuo nakon pada sa gradskih bedema
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

TUGA DO NEBA

JEZIVA TRAGEDIJA NA OSTRVU KRK: Dečak (11) poginuo nakon pada sa gradskih bedema

Po padu mališana na stenje nastala je drama, rekli su očevici, tim više što se do dečaka nije moglo prići kopnenim putem

Objavljeno:

Sad već poduži niz nesreća ovog leta sa najtežim, fatalnim posledicama kojima svedoče žitelji ostrva Krk nastavljen je, nažalost, i proteklog vikenda, javlja Novi list.

U večernjim satima ove nedelje, na lokalitetu parka na Kamplinu, u padu s gradskih bedema na stenje nepristupačnog dela obale tog dela grada život je izgubilo 11-godišnje dete. Novi list neslužbeno saznaje da je reč o češkom državljaninu.

Prema saznanjima koja su izneli neki od očevidaca nesreće proizlazi da se mališan, navodno turista koji je spomenutim parkom šetao u društvu svojih roditelja, u jednom trenutku popeo na zid koji spomenuti park ograđuje od desetakmetarske provalije pod krčkim srednjovekovnim bedemima i pao na stene.

Po padu mališana na stenje nastala je drama, rekli su očevici, tim više što se do dečaka nije moglo prići kopnenim putem.

U pomoć unesrećenom detetu brzo je sa svojom barkom priskočio jedan Krčan koji se tamo slučajno zatekao a koji je, i pre no što su se do nesretnog deteta uspjeli probiti krčki vatrogasci, unesrećeno dete prebacio na svoje plovilo, a potom i do tek nekoliko desetaka metara od mesta nesreće udaljenog lokaliteta Šotobaterije gde su teško povređenog mališana preuzeli brzo pristigli medicinari, krčke ispostave Službe hitne medicinske pomoći PGŽ.

Pokušaji reanimacije mališana, saznaje se neslužbeno, trajali su sve do njegova prihvata u riječkoj bolnici međutim dete je naposletku u riječkoj kliničkoj bolnici ipak podleglo povredama koje su, zbog pada na oštro stenje s visine od oko oko deset metara, očito bile preteške, navodi Novi list.

Lokacija na kojoj se dogodila nesreća jedan je od najposećenihjih i najfotografisanijih vidikovaca kojima se kroz celu godinu kreću uvek brojni i za razgled istorijske baštine zainteresirani posetitelji grada Krka.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.