"NE BUDI SAMO SRBIN, BUDI E-SRBIN": Nova kampanja u Hrvatskoj (VIDEO)
Hrvatska, Foto: EPA-EFE/ ANTONIO BAT, Ilustracija

POZIV ZA SRBE

"NE BUDI SAMO SRBIN, BUDI E-SRBIN": Nova kampanja u Hrvatskoj (VIDEO)

Popis traje do 26. septembra za izjašnjavanje preko interneta, a 27. septembra za ostale koji to neće činiti putem interneta

Objavljeno:

Srpsko narodno vijeće u Hrvatskoj objavilo je spot kojim pozivaju Srbe u toj zemlji da se tako i izjasne na popisu stanovništva na internetu.

U pitanju je kampanja "Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin" kojom se Srbi u Hrvatskoj pozivaju da bez straha izraze svoju nacionalnu pripadnost.

Na snimu se vidi čovek koji zamračuje sobu, vadi iz svog telefona bateriju, pa čak i karticu, pušta glasno muziku, dakle čini sve da se maskira i prikrije svoj nacionalni identitet.

Potom u mračnom stanu, maskiran, upisuje na internetu u popis da je Srbin.

Popis traje do 26. septembra za izjašnjavanje preko interneta, a 27. septembra za ostale koji to neće činiti putem interneta.

Podsetimo, U HR raste nervoza, ali i pritisci uoči predstojećeg popisa stanovništva, a na "džambo" plakatama Hrvatskog udruženja, Srbi se pozivaju da se izjasne kao Hrvati.

Ovih dana, navodi se, pojavili su se "džambo" plakati s natpisom "Popis stanovništva 2021" i označenim rečima "Hrvat", "Pravoslavac" i "Hrvatska pravoslavna crkva" kao nešto što se zove Hrvatsko udruženje pravoslavnih branitelja, kojima se Srbi pozivaju da se izjasne kao Hrvati i vernici nepriznate Hrvatske pravoslavne crkve.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.