VELIKI SKANDAL NA CARINI: Britanci skrivenom kamerom SNIMILI POLICAJCE koji su im naplatili LAŽNE TAKSE! (VIDEO)
Carina, Foto: Printscreen/Youtube

HRVATSKA

VELIKI SKANDAL NA CARINI: Britanci skrivenom kamerom SNIMILI POLICAJCE koji su im naplatili LAŽNE TAKSE! (VIDEO)

Neki su im rekli da je korupcija svuda i da je ne treba generalizovati, ali i da je uvek treba prijaviti.

Objavljeno:

Novi skandal vezan za carinike potresa Hrvatsku. Britanski par je skrivenom kamerom snimao hrvatske policajce koji su im naplaćivali nepostojeće takse. Zatim su kontaktirali Ministarstvo turizma, koje je potvrdilo da taksa ne postoji i da su ih carinici prevarili, piše Morski.hr.

Britanski par je video postavio na svoj Youtube kanal. Pomenuti događaj desio se u julu ove godine kada je britanski par došao policajcima u Dubrovnik kako bi otkazali boravak u Hrvatskoj jer su planirali nastavak prema Crnoj Gori.

Posegnuli su za policijom, ali ih je uhvatilo neprijatno iznenađenje. Kažnjeni su novčanom kaznom u iznosu od 100 funti jer navodno nisu platili dodatnu boravišnu taksu, ali im policajci, tvrde, nisu dali objašnjenje o tačnom porezu, već samo da su ga morali platiti u gotovini.

Nautičari su se zatim obratili Ministarstvu turizma koje im je reklo da ne postoji takva boravišna taksa niti zakonski član koji obavezuje nautičare da plate takse. Britanci su tražili povrat novca, a ovaj događaj je ostavio negativan utisak.

Morski.hr zatražio je od Ministarstva turizma da se izjasni o ovom slučaju, budući da su njihove službe odgovorile Britancima da taksa koju su morali platiti dubrovačkoj policiji ne postoji. Pokušali su i da saznaju da li su policajci kažnjeni sa snimka zbog iznude, ali do zaključenja ovog teksta nisu dobili odgovor.

- Moram priznati da mi je ovaj događaj ostavio gorak ukus u ustima. Dok smo plovili prema Crnoj Gori, dogovorili smo se da se više nikada nećemo vratiti u Hrvatsku - rekla je Britanka u svom videu.

Video je izazvao brojne reakcije na britanskom Youtube kanalu.

- Žao mi je zbog onoga što ste doživeli u Hrvatskoj. Ja sam iz Austrije i plovim u Hrvatskoj više od 15 godina. Imam puno prijatelja koji rade isto i nikada nisam čuo niti doživio tako nešto u Hrvatskoj. Ovo svakako nije nešto uobičajeno. Korupcija nije strana u Crnoj Gori ili Italiji - rekao im je jedan korisnik.

Neki su im rekli da je korupcija svuda i da je ne treba generalizovati, ali i da je uvek treba prijaviti.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.