RAZNEO SE BOMBAŠ SAMOUBICA: Tri pripadnika paravojnih snaga UBIJENO, 15 ranjeno
Pakistan, Foto: EPA / STRINGER

HAOS U PAKISTANU

RAZNEO SE BOMBAŠ SAMOUBICA: Tri pripadnika paravojnih snaga UBIJENO, 15 ranjeno

On je rekao da su delovi tela pronadjeni dalje od kontrolnog punkta posle napada.

Objavljeno:

Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv danas blizu kontrolnog punkta u jugozapadnom Pakistanu kada su ubijena najmanje tri pripadnika paravojnih snaga a ranjeno 15, javila je policija.

Predstavnik policije Azhar Akram rekao je da je napadač hodao ka kontrolnom punktu kome je upravljala paravojna jedinica na putu Keta-Mastung, oko 25 kilometara južno od Kete, glavnog grada pakistanske provincije Balučistan.

On je rekao da su delovi tela pronadjeni dalje od kontrolnog punkta posle napada.

Po njegovim rečima neki od ranjenih su u kritičnom stanju i broj stradalih bi mogao da poraste.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za taj napad, ali separatističke grupe u Balučistanu su ranije preuzimale odgovornost za slične napade na bezbednosne snage.

Zabranjeni Oslobodilačka vojska Balučistana i Oslobodilački front Balučistana vode pobunu slabog intenziteta gotovo dve decenije, tražeći nezavisnost te provincije bogate gasom i mineralima. U tom regionu su prisutni i islamistički borci.

Balučistan koji se graniči sa Iranom i Avganistanom ključna je provincija u jugozapadnom Pakistanu gde Kina radi na projektima vezanim za ekonomski koridor Kina-Pakistan. Projekti uključuju izgradnju puteva, elektrana i razvoj poljoprivrede, a koštali su više milijardi dolara.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.