GOSPOĐA SANJA JE ZABORAVILA NOVAC NA BANKOMATU: 3 meseca kasnije stigao poziv koji ju je ŠOKIRAO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZAGREB

GOSPOĐA SANJA JE ZABORAVILA NOVAC NA BANKOMATU: 3 meseca kasnije stigao poziv koji ju je ŠOKIRAO!

Poziv koji je primila nakon tri meseca iz VI. policijske stanice Novi Zagreb ju je iznenadio, ali i oduševio pa je taj čin odlučila i u pisanoj formi ovekovečiti zahvalom

Objavljeno: 14:36h

Tri meseca "putovao" je novac iz ruke u ruku, od institucije do institucije, a koji je gospođa Sanja zaboravila na jednom bankomatu u novozagrebačkom naselju Sloboština.

Bilo je to u maju ove godine, a gospođa Sanja nije ni slutila da će ostavljeni novac, zahvaljujući poštenju jednog muškarca-pronalaznika, pronaći opet put do nje.

Poziv koji je primila nakon tri meseca iz VI. policijske stanice Novi Zagreb ju je iznenadio, ali i oduševio pa je taj čin odlučila i u pisanoj formi ovekovečiti zahvalom.

"Jednog dana u maju, u podne na bankomatu sam u Sloboštini. Dolazim nakon toga kući. Shvatam da sam novac koji sam trebala podići ostavila tamo. Nakon 3 meseca, dobiam obaveštenje da se javim u VI. policijsku stanicu Zagreb (Novi Zagreb) gde saznajem da je jedan građanin pronašao taj moj "zaboravljeni“ novac. Obzirom da se žurio na put u Pakrac, novac je poneo sa sobom i isti predao u najbližu policijsku stanicu. Policija iz Pakraca novac šalje u Zagreb gde me zagrebačka policija kroz komunikaciju s bankom pronalazi, a nisam niti "počinitelj“, niti "žrtva“, što nije uobičajeno u policijskom poslu. Ova je priča toliko lepa ne samo zato što sam ja dobila novac natrag već zato što pokazuje koliko su policijski službenici predani svom poslu, čak i u situacijama kada nije velika materijalna vrednost u pitanju. Pokazuje kako sistem funkcioiše. To su momenti u kojima se poverenje potvrđuje. Hvala svima još jednom - napisala je gospođa Sanja iz Zagreba PU zagrebačkoj.

Bonus video:

01:46

USPORITE! VELIKI BROJ PREKRŠAJA U ZONAMA ŠKOLE

(Espreso/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.