STRAŠNA OLUJA POGODILA HRVATSKU DOK ONI PROSLAVLJAJU OLUJU: Jezive slike iz SLAVONIJE (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Facebook

U VINKOVCIMA NAJTEŽE

STRAŠNA OLUJA POGODILA HRVATSKU DOK ONI PROSLAVLJAJU OLUJU: Jezive slike iz SLAVONIJE (VIDEO)

Oštećeni su i pojedini automobili usled pada grana i limova s krovova

Objavljeno:

Nevreme je noćas i jutros pogodilo delove Hrvatske, a najteže je bilo u Vinkovcima gde ima srušenih stabala i oštećenih automobila, javlja HRT.

Jako nevreme zahvatilo je osim vinkovačkog i vukovarsko područje pri čemu je vetar lomio krošnje drveća. Jak vetar je prouzrokovao štetu i na pojedinim objektima s kojih je odneo limeni pokrov. Oštećeni su i pojedini automobili usled pada grana i limova s krovova.

Jaka kiša prouzrokovala je problem s odvodom u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima. Saobraćajnice su prohodne i promet se odvija normalno, saznaje se od dežurnih službi.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a izvestilo je na Tviteru o nevremenu praćenom kišom i jakim vetrom koje je malo pre 9 sati zahvatilo područje Đakovštine i rubne delove Osijeka. Vetar je srušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća.

Još juče su HRT-ovi prognostičari najavili da će na praznički četvrtak vreme biti vrlo nestabilno. Iako kišu mnogi priželjkuju, ponegde bi, upozorili su, mogla doneti probleme jer će biti i izraženijih pljuskova, lokalno moguće i nevremena, na moru i pijavica. Njihov je savet da pratite upozorenja i prilagodite aktivnosti vremenskim uslovima.

Snažno nevreme na celom Balkanu

Meteorološki online servis "Severe Weather Europe" objavio je upozorenje na snažno nevreme na području Balkana u četvrtak.

Velik rizik najavljen je za jug Hrvatske i Bosne, jugozapadnu Srbiju, Kosovo i Crnu Goru, Albaniju i severozapad Severne Makedonije, a meteorolozi ističu opasnost od jakih vetrova, velike do vrlo velike padavine grada, te obilnih oborina i poplava kao i tornada.

Pod povećanim rizikom od navedenih nepogoda su i zapad Hrvatske, sever Bosne, većina Srbije, zapada Slovenije, delovi Italije, Albanije, Severne Makedonije i severa Grčke.

Mogućnost tornada je ocenjena visokom, a maksimalni udari vetra bi trebali biti do 120 kilometara na sat. Moguće su i obilnije padavine, dok bi veličina grada trebala biti do šest centimetara.

Ekstremna nestabilnost dovešće do eksplozivnog razvoja jakih grmljavinskih oluja u jutarnjim satima četvrtka, a nad navedenim područjima razviće se velika vlaga.

Očekuju se superćelijske oluje s grmljavinom pa preti opasnost od poplava, grada i mogućih tornada duž jugoistočne obale Jadrana. Ne može biti isključen čak ni snažan tornado na jugu Dalmacije i južnije prema Crnoj Gori i obali Albanije. SWE upozorava i na pijavice iznad Jadranskog mora.

Bonus video:

00:54

Nevreme ne jenjava: Izlili se bujični potoci u ivanjičkim selima

(Espreso/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.