NAJPOTRESNIJI STATUS O ZLOČINAČKOJ OLUJI: Ovaj momak je SVE OBJASNIO! (VIDEO)
Akcija "Oluja", Foto: Printscreen/Youtube

TUGA!

NAJPOTRESNIJI STATUS O ZLOČINAČKOJ OLUJI: Ovaj momak je SVE OBJASNIO! (VIDEO)

U Oluji je poginulo oko 1.700 Srba - civila i vojnika

Objavljeno:

Prošlo je 26 godina od zločinačke akcije Oluja, koju je u Kninskoj krajini 1995. godine sprovela hrvatska vojska proteravši za samo dva dana preko 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta.

Oni koji nisu uspeli da pobegnu brutalno i mučki su ubijani, ubijana su i deca i stari.

U Oluji je poginulo oko 1.700 Srba - civila i vojnika.

Jedan korisnik društvene mreže Tviter je objavio video tred o akciji Oluja, koji je za kratko vreme počeo masovno da se širi.

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

"Ovo će biti jedan video tred o 'čistoj' i 'junačkoj' akciji 'Oluja'. Da napomenem da je odnos snaga bio 7:1. Neke stvari ne mogu da postavim, jer su previše eksplicitne (ubistva, klanja i slično). Sednica na Brionima, definisan cilj operacije 'Oluja', a to je da Srba više ne bude".

- "Kao što rekoh, neke stvari ne mogu da postavim na tviter. Svi oni koji su poslušali Tuđmana završili su svoj život na kućnom pragu. Mučeni su, silovani i ubijani na najbrutalnije načine, a kuće su im spaljene. Mislim da ovaj video govori više od 1.000 reči".

- "Ovo neću ni da komentarišem, mislim da je jasno na šta se aludira. Mržnja prema Srbima je u srži njihovog nacionalizma i samog postojanja. Bez mržnje prema Srbima oni ne postoje i nemaju nikakvu smisao."

Podsetimo, "Oluja" je počela 4. avgusta 1995. godine napadom hrvatske vojske i Hrvatskog veća odbrane na Republiku Srpsku Krajinu, zbog čega se svake godine taj datum obeležava kao dan posvećen stradalim i prognanim Srbima na teritoriji Hrvatske.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.