UHAPŠEN VOZAČ AUTOBUSA KOJI JE IZAZVAO TEŠKU NESREĆU! Sleteo s puta kod Slavonskog Broda, poginulo 10 ljudi
Nesreća, ilustracija, Foto: Printscreen/YT

slavonski brod

UHAPŠEN VOZAČ AUTOBUSA KOJI JE IZAZVAO TEŠKU NESREĆU! Sleteo s puta kod Slavonskog Broda, poginulo 10 ljudi

Autobus je saobraćao iz Frankfurta u Prištinu.

Objavljeno:

Zamenik opštinskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu Slavko Pranjić izjavio je da je policija uhapsila vozača autobusa kosovske registracije koji je rano jutros sleteo s autoputa kod tog grada."Vozač autobusa je zatečen na mestu dogadjaja i on je u medjuvremenu uhapšen”, rekao je danas Pranjić novinarima.

On je naveo da je vozač u prvom iskazu rekao da je na trenutak zaspao, ali da će se sve okolnosti nesreće naknadno utvrdjivati.

Pranjić je dodao da je prema dosad utvrdjenim činjenicama došlo do sletanja autobusa Deva Tours sa sedištem u Prištini, na travnatu bankinu s južne strane kolnika kod Slavonskog Broda. Autobus je saobraćao iz Frankfurta u Prištinu.

"Vozač je uhapšen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, odnosno nije koristio saobraćajnu traku za kretanje već je došlo do sletanja. Koji su uzroci sletanja, to će se utvrdjivati u toku preduzimanja dokaznih radji", rekao je Pranjić na pitanje novinara o uzrocima nesreće.

Prema njegovim rečima, vozač se zasad sumnjiči ;za krivično delo protiv bezbednosti u saobraćaju s teškim posledicama.

On je naveo da je u nesreći poginulo deset osoba, dok je njih 23 zadobilo lakše i teže povrede. Medju poginulima je i jedan vozač.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.