NAJNOVIJI DETALJI NESREĆE KOD SLAVONSKOG BRODA: Najmanje 45 povređenih, oglasio se i premijer Plenković (VIDEO)
Teška saobraćajna nesreća, Foto: Printscreen/YT

SA MESTA NESREĆE JOŠ ODVOZE POVREĐENE

NAJNOVIJI DETALJI NESREĆE KOD SLAVONSKOG BRODA: Najmanje 45 povređenih, oglasio se i premijer Plenković (VIDEO)

Policija je oko 6.20 sati dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica dogodila teška saobraćajna nesreća

Objavljeno: 11:19h

Rano jutros kod Slavonskog Broda autobus koji je vozio iz Prištine za Frankfurt sleteo je sa autoputa i prevrnuo se, a tom prilikom poginulo je najmanje 10 osoba, dok je 45 putnika povređeno. Povodom nesreće oglasio se i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Policija je oko 6.20 sati dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je je autobus sa KiM sleteo sa puta, prenose hrvatski mediji.

45 OSOBA JE ZATRAŽILO LEKARSKU POMOĆ, OSAM JE U TEŠKOM STANJU

Upravnik brodske bolnice dr Josip Samardžić izjavio je da je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autoputu kod Slavonskog Broda zatražile lekarsku pomoć, a među njima je osam teško povređenih.

U 11.30 sati u brodskoj bolnici najavljena je konferencija za novinare.

VELIKI JE ZASTOJ U SAOBRAĆAJU, KOLONA DUGAČKA OKO 3 KILOMETRA

Zbog saobraćajne nesreće prekinut je saobraćaj na autoputu A3 između Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca, navodi se iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Saobraćaj je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima, a kolona vozila ispred čvora Slavonski Brod Zapad duga je oko tri kilometra.

SA MESTA NESREĆE JOŠ ODVOZE POVREĐENE

Sa mesta nesreće vozila hitne pomoći još uvek odvoze povređene, a na terenu oko prevrnutog autobusa intervenišu i pripadnici javne vatrogasne službe Slavonski Brod.

RADI SE O AUTOBUSU KOJI JE VOZIO NA LINIJI FRANKFURT - PRIŠTINA

Autobus je vozio na liniji Franfkurt-Priština, a u njemu je bilo oko 60 osoba.

-Bio je pun autobus, rekao je policajac okupljenim novinarima, prenosi SB Online.

Jedna od najtežih nesreća

- Osim policije, na mestu nesreće su i pripadnici vatrogasne službe, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znako koliko teško su te osobe ozlijeđene, rekao je načelnik policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić.

- Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu da kažem da li među mrtvima ili povređenima ima i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba, rekao je načelnik Galić.

OGLASIO SE PREMIJER HRVATSKE ANDREJ PLENKOVIĆ

Uskoro bi na mesto događaja trebalo da dođe i ministar zdravlja Vili Beroš kao i upravnik Civilne zaštite Damir Trut.

O nesreći se na društvenoj mreži Tviter oglasio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

- S velikom tugom primili smo vest o sletanju autobusa sa puta kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo sa porodicama žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo saoučešće. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti. Zbog strašne nesreće razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Ministar Beroš i upravnik civilne zaštite Trut krenuli su prema Slavonskom Brodu kako bi se upoznali sa svim okolnostima nesreće i pružanjem zdravstvene zaštite povređenim, napisao je Plenković na Tviteru.

00:36

Mafijaško ubistvo

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.