UHAPŠEN HRVAT ZBOG TEŠKOG KRIVIČNOG DELA: Roba držao 28 godina, maltretirao ga i terao na težak fizički rad!
Hrvatska policija, Foto: Youtube printscreen

katastrofa

UHAPŠEN HRVAT ZBOG TEŠKOG KRIVIČNOG DELA: Roba držao 28 godina, maltretirao ga i terao na težak fizički rad!

Zbog sumnje za počinjene krivičnog dela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava nadležnom državnom sudstvu te je predan pritvorskom nadzorniku

Objavljeno:

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela trgovine ljudima, saopštila je PU koprivničko-križevačka.

Konkretno, privedeni muškarac se sumnjiči da je drugog muškarca punih 28 godina držao kao roba, zlostavljao ga i terao na teški fizički rad, a pritom ga držao u neljudskim uslovima.

Preciznije, navodi policija, sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do juna 2021. godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorišćavajući teške porodične prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, i stoga fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kuće, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uslove i adekvatni prostor za život.

Zbog sumnje za počinjene krivičnog dela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava nadležnom državnom sudstvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

Bonus video:

00:24

Pogledajte hapšenje nasilnika sa Voždovca

(Espreso / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.