ALIJA (27) TUKAO I PEKAO SINA (2) DOK NIJE UMRO!!! Nezapamćen zločin, služiće kaznu u HRVATSKOJ
Ovo je Alija, Foto: Privatna arhiva

jezivo

ALIJA (27) TUKAO I PEKAO SINA (2) DOK NIJE UMRO!!! Nezapamćen zločin, služiće kaznu u HRVATSKOJ

Tokom suđenja Alija H. pokušao je krivicu da svali na ženu

Objavljeno:

Alija H., 27-godišnjak iz severozapadne Hrvatske, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu i samicu u trajanju od devet meseci zbog svirepog ubistva dvogodišnjeg sina koji je neumorno plakao celu noć, pa ga je tukao i mučio dok mu je pikavcima pekao kožu sve do stopala.

Ovu kaznu je izreklo veće prvostepenog suda u Milanu, poštujući visinu predložene kazne tužilaštva, a biće proteran i iz zemlje kada se steknu svi uslovi. Što se tiče mučenja, ovo je prvi takav slučaj u Italiji na polju porodičnog nasilja, a prema italijanskim medijima nije ni trepnuo u visini kazne.

Tužilaštvo ga je teretilo i za zlostavljanje drugih maloletnih ćerki, ali to nije dokazano, ali je zato zlostavljao suprugu sa kojom ima ukupno petoro dece i koja je u vreme dok je bila trudna sa petogodišnjim dečakom, krvavi zločin. Zbog svega ovoga njegova partnerka pokrenula je građanski postupak, a prema dostupnim informacijama, ona i deca mogli bi da prime do 300 hiljada evra odštete.

Uložiće žalbu

Do sredine avgusta, sudsko veće mu mora dostaviti i pisanu kopiju presude sa obrazloženjem, a njegov advokat Đuzepe de Lala već je najavio da će uložiti žalbu. Nije očekivao kaznu za mučenje jer smatra da je rekonstruisana, ali ne i doživotnu, ali se nadao kazni od 30 godina zatvora, smatrajući je relevantnijom.

Surovi zločin koji je zaprepastio italijansku i hrvatsku javnost dogodio se 22. maja 2019. godine u prizemnom stanu u ulici Ricciarelli u milanskoj zoni San Siro. Kobne večeri, Ali H. je bio sa suprugom S. Z. i njihovo troje od četvoro dece u stanu. Oko tri sata iza ponoći ustao je iz kreveta i prošetao po sobi. U njemu je nemir rastao sve više i više nakon što je pojeo hašiš, jer mu je njegova beba koja je plakala u susednoj sobi postala nepodnošljiva. Prišao je krevetiću i umesto da je sina uzeo u naručje i zagrlio ga i pokušao da ga uteši, počeo je da ga udara rukama po celom telu. Vapaj dece postajao je sve glasniji, pa je Alija H. zapalio cigaretu i počeo da se i\ivljava na telu dečaka, koji je u jednom trenutku totalne nemoći i bola zauvek utonuo u san.

Pobegao je poznaniku

Tri sata kasnije, Alija H. je nazvao 112 i povikao: 'Upomoć, moj sin ne diše.' Ali pre nego što je hitna pomoć stigla, pobegao je sa ostalim ćerkama. Sakrio se u kući svog poznanika, ali je nekoliko sati kasnije lociran i uhapšen. U međuvremenu, njegova trudna partnerka, ispred osoblja Hitne pomoći, neutešno je držala i grlila dečakovo beživotno telo.

Tokom suđenja Alija H. pokušao je krivicu da svali na ženu.

- Jesam ga udario, ali ne jako. Zapravo sam ga ugrizao, ali ne jako. I ona ga je udarila u oko i ugasila cigarete na njegovom telu - branio se u sudnici, ali neuspešno, jer sudsko veće nije verovalo u njegovu verziju događaja. Takođe je rekao da, „kad je pušio hašiš, imao je napade jer je mislio da je njegov najmlađi sin proklet jer mu je to majka rekla“.

- Zbog toga sam bio paranoičan. Probudio sam se noću, pušio i budio ga. I pretukao ga - otkrio je Alija H. koji bi, po pravnosnažnosti presude, mogao da i dalje izdržava kaznu u Hrvatskoj.

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.