NAPADI U ZAGREBU ZA VREME I NAKON PRAJDA: Incidenti na svakom koraku, udarali, pljuvali i PALILI ZASTAVE! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube

zagreb pride

NAPADI U ZAGREBU ZA VREME I NAKON PRAJDA: Incidenti na svakom koraku, udarali, pljuvali i PALILI ZASTAVE! (VIDEO)

Napadnutima je pružena lekarska pomoć pa je utvrđeno da su lakše povređeni

Objavljeno:

Zagrebačka policija izvestila je o javnom okupljanju 20. Povorke ponosa na području Centra i Medveščaka, u organizaciji zadruge 'Zagreb Pride'. Za vreme i nakon Povorke na području Zagreba dogodilo se nekoliko incidenata. Naime, za vreme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dve maloletne osobe su simboličnim porukama na svojim majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci pa su dovedene u službene prostorije policije na kriminalistično istraživanje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštene su na slobodu ali će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju deskriminacije.

Policija navodi da je juče oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrsnici Horvaćanske ulice i Ulice braće Domano, na ulici, nepoznati počinitelj sopstvenim automobilom preprečio put dvema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napao po osnovi seksualne orijentacije i jednoj pljunuo u lice, nakon čega se dao u beg. Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u toku.

Dalje, oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na raskrsnici Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smeru. Kriminalističko istraživanje je u toku. I oko 22.30 sati dogodio se incident i to dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja. Prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku i oboje ih šakom udarila u lice. Napadnutima je pružena lekarska pomoć pa je utvrđeno da su lakše povređeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhapšene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Bonus video:

21:44

ESPRESO INTERVJU: Jelena Kostov

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.