U ZAGREBU ODRŽAN PRAJD: I gradonačelnik prošetao
LGBT, Foto: Dragana Udovičić

parada ponosa

U ZAGREBU ODRŽAN PRAJD: I gradonačelnik prošetao

Podršku 20. Povorci ponosa LGBTIQ zajednice svojim dolaskom, navodi se, dali su i potpredsednik Vlade za društvene delatnosti i ljudska prava Boris Milošević, predsednik SDP-a Peđa Grbin kao i nekoliko poslanika u Hrvatskom saboru i zagrebackoj Gradskoj skupštini

Objavljeno: 22:46h

U Zagrebu je danas održan javni politički skup Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodica Zagreb Prajda, preneli su hrvatski mediji.

Oko 2.500 ljudi učestvovalo je u Povorci ponosa, među njima gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, preneo je portal Index.hr.

Podršku 20. Povorci ponosa LGBTIQ zajednice svojim dolaskom, navodi se, dali su i potpredsednik Vlade za društvene delatnosti i ljudska prava Boris Milošević, predsednik SDP-a Peđa Grbin kao i nekoliko poslanika u Hrvatskom saboru i zagrebackoj Gradskoj skupštini.

Povorka ponosa u Zagrebu je ove godine održana pod nazivom "20 prajdova zajedno u drugarstvu i otporu", uz geslo "Prajd zauvek".

Organizatori ističu da je LGBTIQ zajednica postala snažan, odgovoran i samosvestan deo zemlje, ali da borbe nisu završene.

- Naš Ustav i zakoni još nas potpuno i pravedno ne uključuju. Naše ulice i trgovi još uvek nisu slobodni od mržnje. Nismo zaboravili i nećemo nikada zaboraviti žrtve homofobnog i fašistickog divljanja, ove i svih zadnjih 20 godina - poručili su oni, prenela je Hina.

Povorka je krenula je oko 15.30 sat sa Ruzveltovog trga u Zagrebu, a učesnici skupa nosili su natpise, zastave, odeću i rekvizite duginih boja.

Povorka ponosa jedno je od prvih masovnih okupljanja od stupanja na snagu novih epidemioloških mera pocetkom jula u Hrvatskoj, prema kojima su učesnici većih okupljanja, obavezni da imaju kovid digitalnu potvrdu.

Bonus video:

02:06

LEGALIZACIJA USVAJANJA DECE U ISTOPOLNIM BRAKOVIMA: U Srbiji postoje mnoge predrasude - Evo da li je ostvarivo (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.