KAPETAN NENAD OKRENUO TANKER USRED OKEANA IZ 1 RAZLOGA: Neverovatan povod, zasvirale i SIRENE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ljubav

KAPETAN NENAD OKRENUO TANKER USRED OKEANA IZ 1 RAZLOGA: Neverovatan povod, zasvirale i SIRENE!

Prema staroj pomorskoj tradiciji, brodske sirene su se zaorile, zasvirale himnu pomorstvu i mladenačkoj ljubavi...

Objavljeno:

Nenad Martinović iz Splita je čovek koji je promenio rutu svog broda kako bi se Magda i Bartoš, koji se već dugo vole, sreli nasred okeana.

Magda Pieniazek i Bartoš Cenarski upoznali su se tokom studija na pomorskom fakultetu u Poljskoj, a kada su završili školovanje, trebalo je odraditi staž. I kako to obično biva, život ih je razdvojio, piše Otvoreno more.

Magda je dobila priliku da odradi staž na LNG brodu "Flex Constellation", a Bartoš na brodu "Flex Artemis". Dva su to giganta, 300 metara duga LNG tankera, novogradnje, oba u vlasništvu iste norveške kompanije "Flex LNG".

Na brodu su uslovi rada za posadu gotovo pa savršeni, omogućen im je vrhunski, neograničen brzi internet, dodatno poboljšan za vreme Evropskog prvenstva u fudbalu, jer znaju se prioriteti. Zahvaljujući tehnologiji zaljubljeni Magda i Bartoš su u svakodnevnom kontaktu onlajn, ali...

Zapovednik "Artemisa", stari morski vuk, kapetan Nenad Martinović, dete splitskog Trstenika, nije mogao da odoli, pa je promenio planiranu rutu svoga broda, a sve kako bi napravio "randevu" s brodom "Flex Constellation".

- Familija, prijatelji i kolege, kako na brodu, tako i u kancelariji, čine nas boljima. Ovo je naš način, "Flex LNG way". Mi posadu i buduće nam kolege treniramo i odgajamo sopstvenim primerom – kaže kapetan Martinović za Otvoreno more.

Indijski okean, južno od Madagaskara, dva giganta se mimoilaze; mladi ljubavnici imaju priliku "kroz dvogled" da ugledaju jedno drugo, mahnu u prolazu, pošalju možda i poljubac...

- Podili su ruke i mahnuli najdražima, zar to nije lepo? Sve smo ovo obavili, naravno, uz dozvolu kompanije – kaže i diodaje kako se sva posada okupila na komandnom mostu, na "lastavici" istog uz zastavu kompanije zalepršale su i zastave zemalja cele posade.

Zasvirale i sirene

Prema staroj pomorskoj tradiciji, brodske sirene su se zaorile, zasvirale himnu pomorstvu i mladenačkoj ljubavi...

- Posada je ponosna i dodatno motivisana, a mladi kadeti srećni. Puno im je značilo ovako im izraženo poštovanje od strane starijih kolega – objašnjava splitski morski vuk.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.