MINISTAR DAVOR BOŽINOVIĆ: Utvrđuju se nova pravila za ulazak u Hrvatsku!
Davor Božinović, Foto: Youtube / Printscreen

PRELAZAK DRŽAVNE GRANICE

MINISTAR DAVOR BOŽINOVIĆ: Utvrđuju se nova pravila za ulazak u Hrvatsku!

EU je nedavno proširila popis sigurnih zemalja za putovanja i to na Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju, ali ne i na BiH

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas da se trenutno utvrđuje popis epidemiološki sigurnih država i da će uskoro biti doneta nova pravila o prelasku državne granice koja će važiti od 1. jula.

"U ovom trenutku je cela Evropa u zelenom. Kada govorimo o mapama Evropskog centra za kontrolu bolesti, dosta je i trećih zemalja u zelenom, ali svaka država ostavlja sebi suvereno pravo da odluči o tome kako će se prelaziti njene granice", rekao je Božinović novinarima u Zadru, prenela je Hrvatska radiotelevizija.

Prema njegovim rečima, na popisu sigurnih država od danas bi se mogla naći i BiH.

EU je nedavno proširila popis sigurnih zemalja za putovanja i to na Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju, ali ne i na BiH.

Božinović je objasnio da je "sigurno da se za tranzit iz zemalja koje su u zelenom, a iz tih smerova se ulazi u Hrvatsku, sigurno neće tražiti nikakve dodatne potvrde vezane za testiranje, prebolenje ili dokaze o vakcinisanju".

"Što se tiče boravka u Hrvatskoj, o tome se trenutno razgovara i o tome će javnost biti obaveštena", rekao je Božinović.

Odluka o prelasku granica ističe krajem ovog meseca, do kada treba biti doneta nova.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.