PROCURELO ŠTA JE VEKIĆ RADIO U DUBAIJU SA INTIMNOM PRIJATELJICOM: Išli su tamo preko BEOGRADA!
Vekić voli da luduje, Foto: Privatna arhiva

AFERA TRESE HRVATSKU

PROCURELO ŠTA JE VEKIĆ RADIO U DUBAIJU SA INTIMNOM PRIJATELJICOM: Išli su tamo preko BEOGRADA!

Mamić je detaljno opisao kako je plaćao stotine hiljada evra sudijama

Objavljeno:

Jedna intimna prijateljica uhapšenog osječkog sudije Zvonka Vekića, koga Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svedočila je, kako je neslužbeno doznao Telegram, o sučevim druženjima s bivšim čelnim čovekom Dinama.

Sam Mamić opisao je kako ga je sudjia Vekić uveravao da će mu srediti oslobađajuću presudu. Govorio mu je da je dugogodišnji prijatelj sa sudijom Darkom Krušlinom, koji je Mamića na kraju osudio na šest i po godina zatvora. Sada su i Krušlin i Vekić, zajedno sa sudijom Antom Kvesićem, pod istragom zbog uzimanja mita od Mamića.

On je u svojoj obrani detaljno opisao kako je plaćao stotine hiljada evra sudijama.

Osim što su se sastajali u BiH, o čemu su istražitelji pronašli podatke s graničnih prelaza, Mamić i sudija Vekić videli su se i u stanu prijateljice sudije u Osijeku. Tom susretu je prisustvovao i Ljubomir Pribić, bivši pomoćnik šefa osječkog zatvora, koji je blizak s Mamićem. On u svom iskazu tvrdi da je Vekić tada Mamiću rekao da je video napisanu oslobađajuću presudu.

Valja napomenuti da USKOK vjeruje da je taj stan u Osijeku kupljen sumnjivim sredstvima, točnije Mamićevim mitom. Naime, na računu sudijine prijateljice nema traga o podizanju 375 hiljada kuna koliko je plaćen stan. Osim toga, njena primanja, navodi USKOK, ne bi bila dovoljna za to ulaganje. Zato se sumnja da je u pitanju prikrivena imovina sudije Vekića.

Upravo u tom stanu, tvrdi Mamić, je Vekiću dao 20 hiljada evra, a on mu je navodno rekao da će tim novcem sudija Krušlin platiti veštakinju koja bi trebalo da da iskaz u njegovu korist i omogući donošenje oslobađajuće presude.

I kod sudije i kod njegove prijateljice Ministarstvo finansija utvrdilo je nesrazmeru između prihoda i rashoda. Ona zasad nema pokriće za više od pola miliona kuna iz razdoblja od 2017. do 2020. godine.

Svoju prijateljicu sudija Vekić vodio je na letovanje u Rovinj, što im je navodno platio Mamić, kao i na već mnogo puta spominjano putovanje u Dubai na doček Nove godine. Tamo im je, kako je potvrdila i Mamićeva supruga Marina, dao još 10 hiljada eura kako bi mogli da idu u šoping.

“Kad smo bili u Dubaiju družili smo se sa Zdravkom Mamićem. Putovali smo do tamo preko Beograda. Zajedno smo bili i na organizovanom dočeku Nove godine. Bili smo s Mamićem na večeri u restoranu. S njim su bili i njegova supruga Marina i brat Zoran. Nisam sigurna, ali moguće je da je tada u istom društvu bio i Damir Mišković (vlasnik NK Rijeke) sa suprugom”, izjavila je tokom ispitivanja sudijina prijateljica, piše Telegram.

I nekadašnja partnerka Zorana Mamića svedočila je u dosadašnjem toku postupka o druženju u Dubaiju. Prisetila se da je sudija Vekić Zdravku govorio da “ne brine ništa zbog suđenja u Osijeku”. Uveravao ga je, navodno, da su “optužbe neosnovane i da će sve biti u redu”.

Sudijina prijateljica, osim o putu u Dubai i letovanju u Rovinju, pričala je istražiteljima i o susretu Mamića i Vekića u zagrebačkom izletištu Zelenjak. Ispričala je da su Vekić i ona tamo bili na piću sa Zdravkom Mamićem i njegovom suprugom. Rekla je da ne zna ko je plaćao sva ta čašćenja i putovanja.

U dosadašnjem toku postupka vlasnici izletišta Zelenjak takođe su potvrdili da se Mamić kod njih sastajao s Vekićem. Jedan član osoblja video je Mamića kako sudiji daje kovertu i govori: “Braco, malo paprike da bude bolja hrana.”

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.