PRAJD NA BICIKLIMA ZAUSTAVIO ZAGREB! Glavni zahtevi tiču se prava na USVAJANJE DECE!
"Nećemo se zastrašiti kukvičkim činovima paljenja zastava duginih boja!, Foto: Profimedia

jasnO I GLASNO

PRAJD NA BICIKLIMA ZAUSTAVIO ZAGREB! Glavni zahtevi tiču se prava na USVAJANJE DECE!

"Bez obzira na to ko je na vlasti, nećemo prestati da zahtevamo svoja prava, prava na slobodan, bezbedan i sretan život"

Objavljeno:

U Zagrebu je danas održan drugi Pide Ride, gej povorka na biciklima, na kojoj se, prema novinarskim procenama, okupilo nekoliko stotina učesnika. Okupljeni su na biciklima prošli gradskim ulicama, a pratili su ih policajci na biciklima.

Prajd Rajd, Zagreb, Pride, Pride Ride
foto: Profimedia

"Nećemo se dati zastrašiti kukavičkim činovima paljenja zastava duginih boja ili karnevalskih lutaka, fizičkim nasiljem prema onima koji se ne uklapaju u nečije poimanje roda. Bez obzira na to ko je na vlasti, nećemo prestati da zahtevamo svoja prava, prava na slobodan, bezbedan i sretan život", rekao je na skupu koordinator udruženja Dugine porodice, Danijel Martinović.

On je istakao da je to i pravo da svako samostalno odlučuje o svom telu, pravo na usvajanje i udomljavanje dece, kao i pristup zdravstvenim uslugama.

Organizatori okupljanja su u pozivu na Pride Ride istakli da će na skupu proslaviti presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućava pristupanje proceni da postanu usvojitelji, ali su izrazili zabrinutost zbog stava hrvatske vlade koja je "odlučila da na tu istorijsku sudsku odluku uloži žalbu".

Bonus video:

01:28

Žarko Obradović odgovorio na hrvatske provokacije

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.