Nema hrvatske Vlade bez Srba? SDSS veruje da HDZ računa na njih
Foto: Beta

Nada umire poslednja

Nema hrvatske Vlade bez Srba? SDSS veruje da HDZ računa na njih

Samostalna demokratska srpska stranka i dalje se nada da će u novoj hrvatskoj vladi imati svog predstavnika, iako je mandatar Andrej Plenković ranije rekao da želi vladu iskjučivo od HDZ-a i Mosta, piše riječki Novi list
Objavljeno:

Nova hrvatska Vlada trebalo bi da bude izglasana naredne sedmice, a prema najavama predstavnici srpske manjine neće biti u njenom sastavu. Ipak, u SDSS-u veruju da će pregovori sa HDZ-om, koji su još u toku, dati rezultata i uvrstiti i Srbe u izvršnu vlast.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Želimo da participiramo u Vladi, a videćemo šta će od toga biti, odnosno što ćemo dobiti, a što nećemo. Naši razgovori s HDZ-om još uvek nisu završeni, i to oko participacije, ali i nekih drugih pitanja. Razgovaraćemo sledećih dana i očekujemo da se neke stvari dogovoriti do konstituiranja Sabora, a neke, među kojima je participacija, do dana kada će se u Saboru glasati o novoj vladi, rekao je jedan od čelnika SDSS-a ovom riječkom dnevniku.

Međutim, u HDZ-u su već nekoliko puta javno rekli da će novu vladu činiti samo članovi njihove stranke i Mosta.

foto: Beta

I jedan visoki zvaničnik HDZ-a s kojim smo razgovarali rekao nam je da "nije predviđeno da potpredsednik ili ministar bude iz SDSS-a".

SDSS je imao potpredsednika vlade u mandatu HDZ-ove vlade od 2007. do 2011. kada je tu funkciju obavljao Slobodan Uzelac.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.