KADA POGLEDATE U REČNIK EVROSONG ZNAČI PREVARA: Milanović komentarisao poznato takmičenje i učešće Hrvatske!
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

novi komentar

KADA POGLEDATE U REČNIK EVROSONG ZNAČI PREVARA: Milanović komentarisao poznato takmičenje i učešće Hrvatske!

- Ja sam to pokrenuo, premijer je to mogao da učini, ali očigledno nije. Siguran sam da će Ustavni sud reagovati.

Objavljeno:

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u poseti Međimurju.

Posetio je kompanije iz Hrvatskog klastera za konkurentnost odbrambene industrije u Međimurskoj županiji. Tom prilikom posetio je proizvodne pogone „Šestan-Busch“ u Prelogu, „Čateks“ u Čakovcu i „Jelen Professional“ u Belici.

Obratio se javnosti iz Čakovca.

- Ove čizme su malo bolje od američkih, nosim ih godinama. Hrvatska i francuska kaciga nisu ista klasa. FBI je sada kupio nekoliko hiljada komada. Sve je napravljeno od materijala koji je dostupan svima, ali ovde oni najbolje funkcionišu. Veoma je podsticajno za one koji se žele baviti preduzetništvom.

Osvrnuo se i na jučerašnji brifing sa premijerom u vezi sa nabavkom vojnih aviona i odgovorio na pitanje da li se čuo sa načelnikom Generalštaba.

- Juče sam bio previše direktan kada sam komentarisao njegov odlazak u Brisel. Premijeru je trebalo pola godine da okupi ministre, pa se nadam da će uskoro odlučiti. Takođe bi trebalo da se nađe i Savet odbrane. Poslao sam pismo, odluku treba da donese Vlada, a pre toga treba da bude sednica Saveta odbrane. Ali što se tiče poštovanja zakona, ovih smo godina videli sve, rekao je Milanović.

- Ja sam to pokrenuo, premijer je to mogao da učini, ali očigledno nije. Siguran sam da će Ustavni sud reagovati.

Takođe je prokomentarisao situaciju na Vrhovnom sudu, odnosno činjenicu da niko od kandidata nije dobio pozitivno mišljenje.

- To je mišljenje. Videćemo u Saboru kada bude došlo do sučeljavanja licem u lice s ljudima koji su je pokušali uplašiti, diskreditovati, razgovarati o morskim glupostima o njenom programu ... Neke stvari u RH nakon te rasprave neće biti iste . Gledajte i videćete. Ovo nije pretnja, to je jednostavno moje predviđanje.

Da li je vreme za rekonstrukciju vlade?

- To je stvar premijera i stvar većine u parlamentu. Imao sam nešto poput rekonstrukcije, ali ništa veliko. Plenković je stvar i većine koja ga podržava, što je vrlo malo, ali ima i izletnika, što je po meni stvar Državnog pravobranilaštva, ali ko sam ja da to kažem.

Zatim je ponovo komentarisao avione.

- Sve je to dobro, sve ispunjava potrebe HV-a u narednih 30 godina. To može biti potpuno novo, skoro novo ... Puno puta sam rekao da bi trebalo donijeti ovu odluku. Čudno mi je što o tome očigledno pola godine nije razgovarano u Vladi. Ako je bio potreban brifing i načelnik Generalštaba, koji tamo zapravo nije imao šta da radi, onda to znači da o tome do tada nisu razgovarali. Na kraju će odluku doneti premijer ili Šeks.

Novinari su takođe zatražili od predsednika komentar na Evrosongu.

- Kada pogledate u oksfordski rečnik prevara ili prevara, onda je to Eurosong. To je umetnost koja je subjektivna, zato je pred Albinom ozbiljna karijera i ne zaboravimo to.

Takođe je komentarisao SDP-ov debakl na lokalnim izborima.

- Debakl je doživeo u Zagrebu, čini mi se da ovo drugo nije. Ima zanimljivih rezultata. Postoje još neke bitke otvorene u nekim nedodirljivim sredinama, bedemima ...

Takođe je komentarisao situaciju u Osijeku i nastavio sa uspehom stranke „Možemo“! u Zagrebu.

- Ne mogu to da komentarišem, nisu se okupili ... U Zagrebu stranka „Možemo!“ Postiže veliki uspeh. U tome nisam uspio dok sam vodio SDP i gotovo smo sami postigli većinu. To se događalo i ranije, u Zagrebu sam dobio 60+ posto glasova, ali to varira. Poznato je kako Zagreb diše. Želeo bih da komentarišem sulude tvrdnje nekih da je ovo opcija koja se finansira iz stranih sredstava. To kažu oni koji se bave autorskim honorarima, novcem ... Uvreda je i suludo je reći da se finansirao iz inostranstva. Valjda ga tada drže u dušeku. Kampanja je bila jeftina. Mnogo jeftinije od jednog Bandićevog, tamo su potrošeni milioni kuna, ja kao predsjednik stranke to nisam vidio i na kraju je to morao platiti SDP. Novac je dala mafija ... Da uplaši ljude sada Sorošem ... Ljudi su ušli u Parlament i od toga se finansiraju. Da vas ne bi finansirao Soroš ili neka fanatična sekta, vi se finansirate iz državnog budžeta, kaže predsednik.

Novinari su ga pitali kako komentariše veliki broj novih imena na listama.

- To je poput pogrebnog zavoda, uvek je sezona. Drugi ljudi, bolji ljudi, gori ljudi, varalice, šarlatani ... Građani to ponekad prihvate i lupaju glavom o zid. Uvek je sezona, nikad dosadno, zaključio je Milanović.

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.