SKANDAL UŽIVO NA HRT-U: Svi srbi će biti duboko UVREĐENI I POVREĐENI posle reči koje je izgovorilo SVEŠTENO LICE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

skandal na misi

SKANDAL UŽIVO NA HRT-U: Svi srbi će biti duboko UVREĐENI I POVREĐENI posle reči koje je izgovorilo SVEŠTENO LICE

Skandal na misi u Hrvatskoj

Objavljeno: 19:10h

Pater Dominik Gerbic izazvao je burne reakcije služivši misu u Zagrebačkoj županiji, koja je emitovana na HRT-u. Između ostalog, naveo je da su se „neki tamo bradati sveštenici opasnih namera (usudili) govoriti nama ko su naši sveci, ko su naše svetinje, ko su naši velikani, te da su sveštenici jedan sabor koji je veći i jači od državnog“.

Govoreći na početku propovedi o pastirima kojima je „duhovna dobrobit njihovog stada važnija od fizičke dobrobiti samoga pastira“, velečasni se prisetio, kako je rekao, „blaženog a svetog Alojzija Stepinca, koji je dao svoju krv i položio svoj život štiteći svoje stado od komunističke nemani“.

Nastavio je zatim da razmatra na koju reč ili izjavu bi se usredsredio kad bi jednom postao biskup, te izdvojio sledeću Stepinčevu izjavu: „Pravi muževi ne sagiblju koljena pred lažnim duhom vremena“

Nakon iscrpne propovedi o pandemijskoj krizi, on je nastavio o Stepincu, Domovinskom ratu i „bradatim sveštenicima“.

– Nećemo se, braćo i sestre, izvući iz ovoga stanja ako ne uzmemo blaženog Alojzija za svoj primer. Jer ne radi se samo o ovoj krizi u kojoj živimo, tu je puno segmenata krize. Svesni ste toga: od tužilaštva, od toga da mladi odlaze, od ekonomije, od obezvređivanja ili odbacivanja i branitelja i Domovinskoga rata… Toliko je zločinaca još uvek među nama, a nisu procesuirani. I onda u jednom trenutku nađu se još i neki tamo bradati sveštenici opasnih namera govoriti nama ko su naši sveci, ko su naše svetinje, ko su naši velikani. Pa vreme je, hrvatski narode, da se probudiš! – kazao je Gerbic.

Govor je završio osvrnuvši se na aktuelnu političku situaciju u Hrvatskoj, rekavši da je Crkva sabor jači od državnog.

Na kraju mise na HTV-u je emitovano upozorenje kako stavovi patera Dominika Gerbica vezani delom uz politički govor u propovedi nisu stavovi Hrvatske radio-televizije.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.