OVO JE DEVOJČICA KOJU SU PRETUKLI DO SMRTI! Sad se oglasila i STRUČNA SLUŽBA sa novim detaljima
Mala Nikoll, Foto: Facebook

STRAVIČNO

OVO JE DEVOJČICA KOJU SU PRETUKLI DO SMRTI! Sad se oglasila i STRUČNA SLUŽBA sa novim detaljima

Psiholozi čiji je vršen vanredni stručni nadzor sarađivali su i tokom nadzora otvoreno govorili o slučaju i pružili svu dokumentaciju u vezi sa slučajem dotične porodice.

Objavljeno:

Stručni nadzor Hrvatske psihološke komore u slučaju male 2,5-godišnje devojčice Nikoll koja je umrla od premlaćivanja majke dok je porodica bila pod nadzorom centra za socijalni rad je završen.

Prema njihovim rečima, nije bilo propusta u radu psihologa Centra za socijalni rad u Novoj Gradiški. Zaključak Komore socijalnih radnika još uvek se čeka.

"Psiholozi čiji je vršen vanredni stručni nadzor sarađivali su i tokom nadzora otvoreno govorili o slučaju i pružili svu dokumentaciju u vezi sa slučajem dotične porodice. Uvidom u brojne dokumente i razgovorom tokom stručnog nadzora utvrđeno je da su psiholozi izvršili rad psihologa u Centru za socijalnu zaštitu u skladu sa Standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi i usvojenim merama Centra za socijalnu zaštitu “, navodi se, između ostalog, u saopštenju Hrvatske psihološke komore.

Još uvek se čekaju rezultati stručnog nadzora Komore socijalnih radnika, koji bi u utorak trebalo da budu dostavljeni Ministarstvu socijalne politike.

„Naše je mišljenje i to smo saopštili i rekli lično ministru da moramo sačekati inspekcije i profesionalne komore pre nego što izađemo u javnost sa karakterizacijom rada centra, lično mislim da je to bilo preuranjeno i da je zapravo naštetilo sistemu socijalne zaštite , "rekla je. predsednica je Hrvatskog udruženja socijalnih radnika Štefica Karačić 13. aprila.

Nakon analize rezultata svih nadzora, i administrativna i psihološka komora, kao i komora socijalnih radnika - Ministarstvo za rad, penzije, porodicu i socijalnu politiku doneće konačnu presudu o tome da li je - i gde - bilo propusta u ceo slučaj.

„Mogu da priznam da imamo strukturne probleme na polju socijalne zaštite, ali takođe se mogu obavezati da ćemo ih ukloniti“, rekao je ministar rada, penzijskog sistema i socijalne zaštite Josip Aladrović 3. aprila.

Socijalni radnik koji je bio zadužen za preminulu devojčicu raspoređen je na drugo radno mesto.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.