VELIKA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ NA USKRS: Umrla devojčica (2) koju su tukli dok joj nisu zgnječili lobanju
Bolnica u Klaićevoj, u Zagrebu, Foto: Printscreen/Google streetview

UŽAS

VELIKA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ NA USKRS: Umrla devojčica (2) koju su tukli dok joj nisu zgnječili lobanju

Počivala u miru, napisali su

Objavljeno: 15:55h

Teško povređena dvoipolgodišnja devojčica iz Nove Gradiške je izgubila bitku za život.

Iz bolnice u Klaićevoj poslato je saopštenje u kojem se obaveštava javnost da je dvoipogodišnja devojčica, nažalost, preminula.

''S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerma i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru'', napisali su.

Podsetimo, u Kliniku za dečje bolesti u Zagrebu pre par dana dovezena je devojčica (2) sa stravičnim povredama glave.

Devojčica je imala teško nagnječenje mozga, ali i cele glave, jasno se vide tragovi gnječenja, a ozljede su šokirale lekare. Uz to, telo deteta puno je modrica različite starosti koje su znakovi pređašnjih povreda.

- Šokirani smo i zgroženi. Ovako nešto nikad nismo videli u našoj bolnici, kaže osoblje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj govoreći o devojčici (2,5) koja je kod njih stigla u sredu pretučena gotovo do smrti, piše portal 24sata.hr.

Devojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cele glave, posebno na koži, gde se jasno vide tragovi gnječenja. Povrede su brutalne i zastrašujuće, doslovno ekstremne, a detetu je, uz to, telo puno modrica različite starosti. Drugim rečima, nisu sve nastale sveže, pre nego što je devojčica dovezena u Klaićevu, nego su vidljivi tragovi prošlih povreda. Dete je na intenzivnoj nezi, priključeno na respirator, a povrede su toliko teške da ima vrlo male šanse da preživi.

Policijskim ispitivanjem utvrđeno je da postoje indicije da je devojčicu brutalno pretukla majka, i ona i njen suprug su predati organima gonjenja.

Posle saznanja da Centar za socijalni rad nije preduzeo ništa da bi zaštitio dete, smenjen je i direktor ove ustanove.

Bonus video:

00:16

POBEDIMO KORONU! Grad Beograd i Tihomir Stanić pozivaju sve da se VAKCINIŠU

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.