UPAD VEKA: HAKER IZNEO PODATKE O 533 MILIONA KORISNIKA FEJSBUKA: Zna se koliko Hrvata se tu nalazi!
Facebook, Foto: Profimedia

brojka

UPAD VEKA: HAKER IZNEO PODATKE O 533 MILIONA KORISNIKA FEJSBUKA: Zna se koliko Hrvata se tu nalazi!

Objavljeni podaci mogli bi biti izuzetno korisni sajber kriminalcima

Objavljeno:

Haker je objavio na forumu lične podatke čak 533 miliona korisnika Fejsbuka iz 106 zemalja. Među objavljenim podacima su telefonski brojevi korisnika, kao i njihovi lični podaci kao što je puno ime i prezime, lokacija, datum rođenja. U nekim slučajevima i e-mail adrese korisnika.

Objavljeni podaci mogli bi biti izuzetno korisni sajber kriminalcima koji bi mogli iskoristiti lične podatke za prevaru - rekao je Alon Gal, stručnjak za sajber sigurnost koji je prvi ukazao na novi sigurnosni problem za korisnike Fejsbuka.

- Baza podataka ove veličine s privatnim podacima korisnika Fejsbuka kao što su telefonski brojevi sigurno će dovesti do toga da će kriminalci iskoristiti te podatke - dodao je Gal za Business Insider. On je otkrio bazu podataka već u januaru ove godine kad je jedan od korisnika hakerskog foruma reklamirao svoj program koji može omogućiti podatke nekoliko stotina miliona korisnika Fejsbuka. No, sad su ti podaci objavljeni sad im gotovo svako može pristupiti. Gal je objavio i koliko je podataka korisnika po zemlji izašlo na internet. Kad je reč o Hrvatskoj, ta brojka iznosi čak 639,841 korisnika.

Bonus video:

00:23

JA SAM SE VAKCINISAO, VAKCINIŠTE SE I VI Grad Beograd i Vladika Stefan pozivaju sve da se PRIDRUŽE AKCIJI

(Espreso / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.