HRVATI SE ŽALE NA PROBLEME SA PLATFORMOM ZA VAKCINACIJU: Tek nakon mesec dana dobijaju potvrde!
Vakcina, Foto: Emilija Jovanović

bune se

HRVATI SE ŽALE NA PROBLEME SA PLATFORMOM ZA VAKCINACIJU: Tek nakon mesec dana dobijaju potvrde!

Zbog toga se, kažu, događa da na primer u Zagrebu vakcinu dobije zdrava 40-godišnjakinja, dok u Kutini na vakcinu strpljivo čeka osoba stara 70 godin

Objavljeno:

Tek nakon punih mesec dana neki građani Hrvatske dobili su potvrde da su prijavljeni preko platforme za vakcinaciju, a u međuvremenu neki od njih su već vakcinisani.

U mejlovima koji, kako piše hrvatski portal Dnevnik, stiže građanima neverovatnih mesec dana nakon prijave, stoji i da će "tačan termin i vreme vakcinacije dobiti na isti način kao i poruku".

Takođe, navodi se, mejlovi su počeli da dobijaju i oni koji su se takođe prijavili na cepljenje preko platforme, ali su u međuvremenu već vakcinisali.

Podsećaju da pojedini lekari porodične medinicine danima upozoravaju na nefunkcionalnost platforme.

Zbog toga se, kažu, događa da na primer u Zagrebu vakcinu dobije zdrava 40-godišnjakinja, dok u Kutini na vakcinu strpljivo čeka osoba stara 70 godina.

"Platforma funkcioniše od prvog dana, a mejlovi su podsetnici", rekla je Martina Lukačević iz Ministarstva zdravstva.

Odvojeno se oglasilo i Ministarstvo sa objašnjem da je "reč o automatskoj poruci platforme" koja je, kako kažu, obavestila svih 86.000 prijavljenih da su evidentirani u sistem i da će po dolasku nedostajuće količine vakcina dobiti termin.

Bonus video:

03:04

Doktorka Suzana Rsovac o vakcinaciji dece

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.