OD PONEDELJKA SE N1 VIŠE NEĆE VIDETI! A1 se oglasio, kažu da postavljaju DODATNE USLOVE, odluka pala u Hrvatskoj
Operater A1 obratio se javnosti izjavom, Foto: Printscreen/N1/youtube, Centar za mir/youtube/printscreen

UCENE

OD PONEDELJKA SE N1 VIŠE NEĆE VIDETI! A1 se oglasio, kažu da postavljaju DODATNE USLOVE, odluka pala u Hrvatskoj

Operater A1 obratio se javnosti izjavom u kojoj javljaju da dogovor između A1 i N1 nije postignut

Objavljeno:

Uprkos svim nastojanjima A1 Hrvatska da tokom poslednja tri meseca postigne dogovor s United Media Grupom oko distribucije N1 TV kanala, isti nažalost nije postignut, javljaju iz A1. Iz N1 se još nisu oglasili...

Operater A1 obratio se javnosti izjavom u kojoj javljaju da dogovor između A1 i N1 nije postignut.

Izjavu A1 Hrvatska o nepostignutom dogovoru prenosimo u celosti:

Uprkos svim nastojanjima A1 Hrvatska da tokom poslednja tri meseca postigne dogovor s United Media Grupom oko distribucije N1 TV kanala, isti nažalost nije postignut. I nakon što je United Media Group pokrenula medijsku kampanju pokušavajući manipulisati i vršiti pritisak na nas nazivajući komercijalne poslovne pregovore medijskom cenzurom, u dobroj smo veri i najboljem interesu naših korisnika do zadnjeg trenutka bili voljni nastaviti pregovarati, tražeći isključivo razumnu i poslovno održivu ponudu za distribuciju N1 kanala.

Uprkos izjavama programskog direktora kako su spremni ponuditi distribuciju N1 bez naknade, ta opcija nikada nije službeno ponuđena tokom pregovora, što potvrđuje da se celokupnom situacijom svesno manipuliše. Vođena interesom korisnika, A1 Hrvatska je bila spremna na duži period platiti i znatno veću cenu distribucije od tržišno opravdane. United Media Group na to postavlja dodatni uslov i zahteva tek šetomesečni ugovor, uprkos uobičajenom trogodišnjem trajanju ugovora. Time nedvosmisleno dokazuje da nema nameru postići dogovor i dugoročno omogućiti dostupnost N1 kanala za A1 korisnike.

A1 Hrvatska ne može prihvatiti ugovor na šest meseci jer to znači izbegavanje stvarnog rešenja za nas i naše korisnike. Takav uslov predstavlja manipulaciju tokom poslovnih pregovora, koje United Media Grupa stavlja u funkciju svojih pregovora s ostalim operatorima koje trenutno vodi, te ovu situaciju koristi za pritiske na državne institucije u svrhu promene zakonodavnog okvira. A1 Hrvatska se u svom delovanju prvenstveno vodi interesima svojih korisnika te nam je iz tog razloga žao što se N1 kanal nakon 29. marta 2021. neće emitovati na našoj TV platformi. I dalje smo otvoreni za razgovore i saradnju sa svim ponuđačima atraktivnog programskog sadržaja koji su voljni partnerski sarađivati i čije je emitovanje u interesu naših korisnika.

Kako neslužbeno saunajemo, dogovor nije postignut jer je United Media navodno tražila previsoku cenu, odnosno tražili su za N1 više od cene njihovog sportskog paketa. Traženi iznos je navodno bio veći nego što telekomunikacijski operateri plaćaju HTV-ove i RTL-ove kanale.

Iz United Medije i sa N1 se još nisu oglasisli o izjavi A1.

Podsetimo, vlasnici N1 su pre nedelju dana oštro reagovali na izjave iz A1 Hrvatska.

- Operater A1, zbog nezadovoljstva hrvatske javnosti nakon informacije da planiraju isključiti iz ponude televizije N1 i Sport Klub, započeo je kampanju obmanjivanja građana. Naime, A1 neistinitim informacijama pokušava uveriti svoje korisnike da bi oni plaćali veću cenu usluga u slučaju nastavka distribucije kanala United Medie (UM). Neshvatljivo je da A1 vređa inteligenciju vlastitih korisnika, jer je United Media javno objasnila da je tom operateru dostavljena ponuda koja je predviđala nastavak saradnje pod istim uslovima i po istoj ceni kao i svih prethodnih godina. Distribucija kanala N1 i Sportklub, dakle, ne bi po toj logici mogla koštati nijednu kunu više nikoga ko je korisnik A1 - rekli su tada iz N1.

- Želimo verovati da ne postoji neki kartelski dogovor oko pritisaka na UM, jer je u prošlosti bilo slučajeva istiskivanja s tržišta poput Discovery i Eurosport kanala. Pokazalo se tada da, kad se ta dva operatora u Hrvatskoj dogovore o zajedničkom tretmanu nekih pružatelja usluga, prestaje opcija za rad i delovanje. Želimo obavestiti građane Hrvatske da, uvereni u kvalitet programa koje nudimo po istim cenama već godinama, nećemo popustiti pod pokušajima našeg istiskivanja s tržišta. Uvereni u njihovu nespornu podršku koju nam pokazuju svakodnevno, pre svega gledanjem naših kanala - pisalo je u saopštenju N1.

Bonus video:

02:34

BUĐENJE KULTUROM: Natalija Živančević

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.