OGLASILA SE KOLINDA NAKON NAVODA DA JOJ JE MAMIĆ DAVAO NOVAC: Svašta je imala da kaže!
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: AP

KOMENTAR

OGLASILA SE KOLINDA NAKON NAVODA DA JOJ JE MAMIĆ DAVAO NOVAC: Svašta je imala da kaže!

Nacional tvrdi da se Grabar-Kitarović kolebala, jer bi kao hrvatska predsednica imala mnogo manju platu od one koju je imala kao visoka službenica NATO-a

Objavljeno:

Bivša predsednica Kolinda Grabar-Kitarović komentarisala je navode koje je danas objavio Nacional, prema kojima se pristala kandidovati za predsednicu tek kad joj je Zdravko Mamić kompenzirao visoku platu koju je ranije primala u NATO-u, što je za taj list otkrio neimenovani izvor blizak bivšoj predsednici.

Nacional tvrdi da se Grabar-Kitarović kolebala, jer bi kao hrvatska predsednica imala mnogo manju platu od one koju je imala kao visoka službenica NATO-a, ali Mamić je tokom njenog predsedničkog mandata osigurao iznos koji bi joj pokrio razliku između plate koju je zarađivala radeći za NATO i plate koju je zarađivala kao predsednica. Uz to, tvrdi Nacionalov izvor, obilno je finansirao njezinu predsedničku kampanju.

Bivša predsednica sve te navode odbacuje.

- Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način kompenzirao moje plate ili privatne troškove, tokom predsedničke kampanje.

To su u potpunosti netočni navodi i laži.

Svi troškovi kampanje finansirani su isključivo i jedino putem HDZ - Hrvatska demokratska zajednica, čija sam bila kandidatkinja na predsedničkim izborima.

Molim da se za sve informacije o finansijskim troškovima predsedničke kampanje obratite Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Pitam se kome ove objede i lažni navodi idu u korist? - napisala je Grabar-Kitarović na Facebooku.

Najsnažnije i u potpunosti odbijam navode Nacionala u kojima se ističe kako je g. Zdravko Mamić na bilo koji način...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Уторак, 23. март 2021.

Bonus video:

01:23

Čen Bo, ambasadorke Kine u Srbiji

(Espreso/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.