LAŽNA MEDICINSKA SESTRA VARA SVE ŽIVE! Nudi pomoć obolelima, niko ne može da joj uđe u trag
Foto: Profimedia

PREVARA VEKA

LAŽNA MEDICINSKA SESTRA VARA SVE ŽIVE! Nudi pomoć obolelima, niko ne može da joj uđe u trag

Došla je s pričom da uzima apartman jer radi kao medicinska sestra, došla joj je rodbina iz Australije, pa da ih ne bi ugrozila, našla je smeštaj na nekoliko dana

Objavljeno:

Priča o navodnoj medicinskoj sestri uzburkala je ovih dana glavni grad Hrvatske. Mnogima se tako predstavila, da je glavna medicinska sestra na "Rebru", predstavljala se kao dobročiniteljka. Sve u ovoj priči više liči na neki dramski scenario nego na stvarnost, navodi Nova TV u emisiji Provjereno. Prevara traje već nedeljama.

Dražen Radovanović kaže da je, pošto je saznao za bolest majke, nalaze poslao na telefon prijateljici Renati, koja inače ima apartmane u centru Zagreba. Istog dana kada je saznala za bolest Draženove majke u apartman joj dolazi gošća. Došla je s pričom da uzima apartman jer radi kao medicinska sestra, došla joj je rodbina iz Australije, pa da ih ne bi ugrozila, našla je smeštaj na nekoliko dana. Dala je dokumenta i bila slatkorečiva. Usput je Renata pomenula da mama njenog prijatelja ima karcinom, a navodna medicinska sestra je ponudila pomoć. Dražen je pomoć prihvatio, ne razmišljajući previše, uplašen za majčin život, prihvata pomoć neznanke.

- Ona dočekuje u trijaži, neko ko nije medicinska sestra, doktorka, niko i ništa, dočekuje mamu i predaje je nekome ko nema veze sa "Rebrom" - navodi Dražen.

Kada ga je zvala i rekla da dođe, jer majku ne mogu da prime, prvi put je video ženu uživo.

- To što je imala prljavu kosu, nokte i falilo joj nešto zuba ne daje ti za pravo da misliš da ona nije doktorka, ali me je zaprepastila fizičkim izgledom, tu mi je već izazvalo sumnju - priča Dražen za Nova TV.

Uzela bris na koronu

Tada im je uzela bris za test na koronu, koji su platili. Od tada danima priča istu priču, da pričekaju, da je pitanje dana kada će majka biti primljena u bolnicu...

Ona se predstavlja i kao bliska prijateljica hirurga koji radi na "Rebru", a on kaže da je prvi put video u pratnji majke Dražena Radovanovića i da ne bi mogao ni da je prepozna jer je nosila masku. Razlog što nije prikazana njena fotografija i nema imena je što žena, navodi Nova TV, ne deluje posve stabilno.

U Komori medicinskih sestara kažu da nikad nisu čuli za nju. Draženu su u policiji rekli da oni već za nju znaju, da imaju prijave.

Dužna i vlasnicima apartmana

Dve nedelje kasnije, "izgubila" se i iz apartmana. Ostala je dužna nekoliko hiljada kuna. Prijavili su je policiji, ali tri nedelje kasnije, nema nikakvih informacija io njoj. Njen mobilni je nedostupan. Iz policije tvrde da ne mogu da joj uđu u trag jer često menja adrese.

Šta joj je bio motiv, ne zna se, jer osim novca za kovid testove, ništa drugo nije tražila.

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.